Prima pagină » Sport » Ieșeanca Ana Maria Romanțov, în semifinalele Campionatului European de Box pentru juniori

Ieșeanca Ana Maria Romanțov, în semifinalele Campionatului European de Box pentru juniori

07 iul. 2021, 21:37,
în Sport

Victorie clară pentru pugilista ieşeancă Ana Maria Romanțov în sferturile de finală ale Campionatului European de Box pentru juniori din Tbilisi, Georgia.

Sportiva, legitimată la clubul Power Box din Cucuteni, Iaşi, a reuşit o victorie remarcabilă de 5-0 în faţa adversarei sale din Ucraina, Lakhno Anhelina. Succesul acesteia vine după o zi nefastă pentru lotul naţional care ieri a suferit patru înfrângeri, respectiv Florin Ioniță (+80 kg), Marin Ionuț (66 kg), Bratu Ilie (70 kg) și Rareș Stoiculescu (75 kg).

La categoria 60 kg, Albert Irimescu a reușit să treacă de Renats Savros (Letonia).

Ana Maria Romanțov, în semifinalele Campionatului European de Box pentru juniori

Radu Romanțov, tatăl și antrenorul pugilistei, are toată încrederea că tânăra sportivă va reuşi să treacă mai departe de semifinale, acolo unde adversara îi va fi Gutierrez Salmeron Noelia, din Spania.

„Ana a fost extrem de concentrată pentru acest meci. Am discutat înainte de a urca în ring şi i-am spus să îşi caute echilibrul, să nu fie nici relaxată dar nici foarte încordată pe durata celor trei reprize, a avut un meci impecabil, drept urmare şi rezultatul.

Mă declar extrem de mulţumit şi fericit de faptul că şi delegaţia de arbitrii, prezenţi la eveniment, au lăudat-o pentru modul în care a boxat.

Suntem pregătiţi atât moral cât şi fizic pentru următorul meci şi ne dorim să avem o finală cu Rusia pentru a ne lua revanşa. Ana este extrem de motivată să ajungă acolo, şi tot colectivul Power Box, sper că şi toţi românii, să ne fie alături pentru un rezultat demn de calitatea boxului pe care l-a prezentat”, a declarat pentru BZI.ro, Radu Romanțov, tatăl și antrenorul pugilistei.

Ana Maria Romanțov, rezultate de top într-un timp record

În urmă cu trei ani, Ana Maria a început să practice boxul la îndemnul tatălui. La doar 16 ani, Ana Maria Romanțov este multiplă campioană națională după ce a câștigat patru mari competiții de box desfășurate în țară. Tânăra sportivă este antrenată de către tatăl ei într-o sală improvizată în propria curte, din satul Cucuteni, comună Lețcani, județul Iași.

Aceasta este elevă în clasa a 10-a la Liceul cu Program Sportiv Iași ( L.P.S ).

Tânăra sportivă urmează antrenamentele zilnice sub stricta supraveghere a antrenorului Alex Romanțov. În anul 2020, tatăl Anei a înființat clubul A.C.S. Power Box, iar în urmă cu mai bine de două luni a deschis propria sală de box în satul Cucuteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *