Prima pagină » Local » Ieșeanca Ana Maria Romanțov, în finala Campionatului European de Box pentru juniori

Ieșeanca Ana Maria Romanțov, în finala Campionatului European de Box pentru juniori

30 nov. 2020, 16:47,
Cristian ZAVASTIN în Local

Pugilista ieșeancă Ana Maria Romanțov s-a calificat, luni, 30 noiembrie, în finala categoriei 48 kg la Campionatul European de box pentru juniori de la Sofia.

În semifinale, pugilista de la Power Box Iași – Steaua București, antrenată de Radu Romanțov, a învins-o cu un categoric 5-0 (30-27, 30-27, 30-27, 30-27, 30-27) pe reprezentanta gazdelor, bulgăroaica Dilyara Ahmedova.

Ana Maria a dominat clar toate cele trei reprize, iar arbitrii i-au acordat decizia în unanimitate. În finala programată miercuri, sportiva ieșeană va boxa cu rusoaica Alena Tremasova, care a învins-o cu 5-0 în semifinale pe poloneza Aleksandra Kozak.

„Prima calificare în finală și asigurarea medaliei de argint la Campionatul European la Box de la Sofia! Ana Maria Romanțov, ieșeanca noastră, e de neoprit în drumul spre medalia de aur! Succes și să fie de bun augur această primă calificare pentru echipa României! Așteptăm cu încredere și speranță calificarea în finală pentru cât mai mulți români rămași în competiție!!! Felicitări și succes tuturor!“, a transmis pe pagina sa de Facebook președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea.

Ieșeanul Ionuț Chiriac luptă pentru intrarea în finală

Astăzi după ora 17.00 va urca în ring și celălalt ieșean medaliat, Ionuț Chiriac, sportiv pregătit la clubul Nicolina de antrenorul Nicolae Chipirog. Chiriac va boxa în semifinalele categoriei 52 kg cu israelianul Abdel Jawad Abdel Raouf.

Ionuț Chiriac, pregătit de antrenorul Neculai Chipirog la Nicolina Iași, a fost plasat ultimul pe tabloul celor zece concurenți la categoria de greutate 52 kilograme. Ionuț a avut tur liber în optimi, unde urma să se aleagă adversarul său dintre basarabeanul Maxim Telpiz și ucraineanul Anatoli Yem. Yem s-a impus categoric, cu 5-0.

Considerat unul din cei mai tehnici pugiliști ai generației sale, Ionuț Chiriac a dominat primele două reprize în care practic și-a asigurat calificarea la puncte în semifinale (decizie 3-2).

„Ucraineanul s-a prezentat la Sofia din postura de vicecampion european en-titre, n-am avut deloc un meci ușor. Mi-am dorit însă enorm să câștig. Am avut încredere în mine pe tot parcursul disputei că nu mă pot opri după doar un meci”, a declarat Ionuț Chiriac.

Președintele Federației Române de Box s-a declarat extrem de încântat de prestația lui Ionuț Chiriac.

„Am văzut meciul lui Chiriac, a avut în față un adversar foarte valoros și cu atât mai importantă este victoria pe care a obținut-o. Eu îl văd capabil să ajungă în finală și să lupte cu șanse reale pentru cucerirea titlului de campion european”, a declarat Vasile Cîtea, președintele FRB.

Alex Boboc, oprit de medici să meargă la Europene

La Campionatele Europene de la Sofia se calificase încă un elev al maestrului Neculai Chipirog, Alexandru Boboc. Acesta urma să urce în ring în limitele categoriei 60 kg. Alexandru Boboc, la fel ca Ionuț Chiriac, este campion național en-titre.

Motivul pentru care Alex a ratat prezența la Europene din cauza unor probleme medicale.

„Alex și-a dorit enorm să meargă la Europene și să urce pe podium. Din păcate, însă, a ajuns într-o fază de suprasolicitare a organismului, iar medicii i-au recomandat o perioadă de pauză. Are însă tot viitorul în față, va avea multe alte ocazii să-și demonstreze valoarea”, a explicat antrenorul ieșean Neculai Chipirog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *