Prima pagină » Titlurile zilei » Ieșean, suspectat că și-a ucis propria mamă fără urmă de milă! Acesta abia scăpase de un ordin de protecție emis pe numele lui! Octogenara n-a avut nicio șansă!
Ieșean, suspectat că și-a ucis propria mamă fără urmă de milă! Acesta abia scăpase de un ordin de protecție emis pe numele lui! Octogenara n-a avut nicio șansă!

Ieșean, suspectat că și-a ucis propria mamă fără urmă de milă! Acesta abia scăpase de un ordin de protecție emis pe numele lui! Octogenara n-a avut nicio șansă!

04 feb. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

O femeie de 84 de ani și-a găsit ieri sfârșitul, după ce fost lovită în repetate rânduri cu un lemn de foc, în zona cefei. Principalul suspect al teribilei fapte este chiar fiul victimei. Acesta a fost dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”, pentru ca medicii să stabilească dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei

Caz extrem de șocant, în atenția anchetatorilor ieșeni! Un individ în vârstă de 44 de ani, din localitatea Gâștești (Pașcani), este suspectat că și-a ucis fără milă propria mamă. Anchetatorii l-au preluat ieri-dimineață pe Constantin Roman și l-au transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice.
Acum, urmează ca medicii să stabilească dacă individul a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei. Surse judiciare au afirmat ieri că individul a mai fost internat la „Socola”, cu unele afecțiuni psihice.

Trimis de judecători să locuiască împreună cu victima

În urmă cu câteva luni, individul a intrat în atenția magistraților, după ce soția acestuia a solicitat emiterea unui ordin de protecție pe numele său.

„Instanța admite cererea promovată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani pentru reclamanta M.R. în contradictoriu cu pârâtul Roman Constantin și, în consecință, emite un ordin de protecție prin care se dispune pe o perioadă de trei luni evacuarea pârâtului și reintegrarea reclamantei Roman Maria în locuința de domiciliu, obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 50 de metri față de reclamantă și față de locuința de domiciliu a acesteia, interzicerea pentru pârât a oricărui contact cu reclamanta, să se prezinte la un interval de zece zile la secția de poliție competentă cu supravegherea respectării ordinului de protecție. Executorie”, au menționat magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani pe data de 25 octombrie 2019.

Acest ordin de protecție a expirat în urmă cu câteva zile.

Lovită în cap cu un lemn de foc

În cursul dimineții de ieri, autoritățile au fost alertate printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112, cu privire la faptul că o femeie a decedat în locuința ei din Gâștești. La scurt timp, la fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Din păcate, echipajul medical nu a putut face altceva decât să constate decesul victimei. De asemenea, polițiștii, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au întocmit un dosar penal sub acuzația de omor.

Conform anchetatorilor, ieri-dimineață, individul a intrat în camera mamei sale, împreună cu care locuia, iar cei doi au început să se certe de la o anexă a casei, respectiv bucătăria. Cei doi și-ar fi disputat cine ar trebui să stea în acea anexă. Oamenii legii au menționat că, la un moment dat, femeia în vârstă de 84 de ani și-ar fi mușcat fiul de 44 de ani de un deget de la mână, clipă în care individul a trântit-o pe cea care i-a dat viață cu fața pe un pat.

Anchetatorii au mai afirmat că individul a pus mâna pe un lemn de foc, cu care și-a lovit mama în ceafă de patru-cinci ori. În momentul în care a realizat ce a făcut, individul a mers la un vecin, acesta din urmă alertând autoritățile.

„Suspectul a fost preluat și transportat la Institutul de Psihiatrie «Socola», din Iași. Cadavrul a fost preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală din Iași, pentru efectuarea unei necropsii, în vederea stabiliri cu exactitate a cauzelor care au dus la decesul victimei”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângâ Tribunalul Iași.

În eventualitatea în care medicii vor considera că individul a avut discernământ, acesta riscă trimiterea în judecată sub acuzația de omor asupra unui membru de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *