Prima pagină » Local » Ieșean prins fără permis de conducere, în timp ce conducea un motoscuter neînmatriculat!

Ieșean prins fără permis de conducere, în timp ce conducea un motoscuter neînmatriculat!

22 nov. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Un ieșean din satul Chișcăreni, comuna Șipote, județul Iași, s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat pe motoscuter și s-a plimbat minute în șir prin localitatea Plugari, fără a deține permis de conducere. În plus, vehiculul nu era înmatriculat. Ulterior, individul și-a recunoscut fapta, precizând că s-a folosit de motoscuter pentru a merge să cumpere benzină pentru drujbă

Cristi Timofti, un sătean din Chișcăreni, comuna Șipote, județul Iași, a fost prins de oamenii legii în timp ce se afla pe un motoscuter marca Morini Franco Motori, deși nu avea acest drept. Bărbatul a precizat anchetatorilor că în ziua de 11.11.2017 a mers să taie lemne cu drujba, însă pentru că a rămas fără benzină s-a hotărât să meargă în Flâmânzi pentru a cumpăra. În drumul său, pe raza localității Plugari, individul a dat nas în nas cu un echipaj de poliție. Ulterior, oamenii legii au constatat faptul că acesta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie și că motoscuterul nu era înregistrat.

Depistat fără permis de conducere, conducând un motoscuter neînmatriculat

Un ieșean a fost prins de oamenii legii pe motoscuter, deși nu avea permis de conducere. Se pare că Cristi Timofti tăia lemne când a observat că nu mai are benzină, așa că a decis să pornească motoscuterul personal și să meargă la un magazin din localitatea Flămânzi. Când a ajuns în Plugari, un echipaj de poliție l-a oprit pe dreapta.

„În ziua de 11.11.2017, am venit să tai lemne cu drujba, însă am rămas fără benzină. Astfel că m-am hotărât să merg în localitatea Flămânzi pentru a cumpăra benzină. Am luat o canistră cu mine şi de unul singur, cu motoscuterul, m-am deplasat în oraşul Flămânzi, după care m-am întors spre domiciliu. Când am ajuns în Plugari, am fost oprit de un echipaj de poliţie, care mi-a solicitat actul de identitate şi documentele de provenienţă ale motoscuterul, precum şi permisul de conducere. Precizez că nu am deţinut niciodată permis de conducere şi nici motoscuterul nu este înregistrat. Recunosc şi regret fapta comisă”, preciza Cristi Timofti anchetatorilor.

Ieșean cu număr fals de înmatriculare

Un alt ieșean a fost condamnat la închisoare de magistrați pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice, fără a deține permis de conducere. Individul s-a urcat pe scuter fără permis și a folosit un număr de înmatriculare fals. Bărbatul nu era singur, iubita aflându-se în spatele său. Se pare că săteanul din comuna Fântânele ar fi luat plăcuțele de alt scuter și le-ar fi pus pe al său. Deși acesta nu avea permis pentru nicio categorie de vehicule, ar fi fost înscris la cursuri de legislație.

„În seara zilei de 17.04.2016, numita s-a urcat pe mopedul condus de către inculpatul, pe care erau aplicate plăcuțele cu număr de înregistrare, inculpatul conducându-l din direcția Șipote – Focuri, pe DC 140, drum deschis circulației rutiere, iar în momentul în care au ajuns în apropierea Bisericii Catolice din localitate au fost opriți de un echipaj al poliției, care a constatat că niciunul dintre ocupanții acestuia nu purta cască de protecție.

Fiindu-i solicitate documentele personale și ale vehiculului, inculpatul a declarat că nu le are asupra sa. Instanța mai constată că inculpatul susține că este vorba despre o confuzie, arătând că nu el este cel care ar fi fost depistat fără permis de conducere în timp ce ar fi condus mopedul cu număr fals de înmatriculare”, precizau anchetatorii.

Comentarii
  • dar pe cei din oraș nu-i vede poliția? Zi de zi sunt doi țărani cu scutere albe, doar unul înmatriculat 111 Rediu care se plimbă pe trotuare pe Păcurari, vin la păcănele la Casa Pariurilor și la 7777.

  • Politia sa controleze mai des scuterele si motocicletele din Iasi si din comune sa vada cat de multi nu au carnete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *