Prima pagină » Eveniment-Social » Ieșean prins de polițiști la volanul unui Golf, fără permis și aproape de comă alcoolică! Bărbatul era însoțit de un copil
Ieșean prins de polițiști la volanul unui Golf, fără permis și aproape de comă alcoolică! Bărbatul era însoțit de un copil

Ieșean prins de polițiști la volanul unui Golf, fără permis și aproape de comă alcoolică! Bărbatul era însoțit de un copil

06 sept. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Eveniment-Social

Polițiștii ieșeni au oprit pentru control un șofer din Dagâța și au descoperit că era băut și fără permis de conducere. Bărbatul ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan și ar fi trecut cu vederea faptul că nu are carnet de conducere. Acesta nu era singur în vehicul, fiind însoțit de un prieten, dar și de propriul copil, un minor în vârstă de 13 ani. Individul a fost dus de oamenii legii la spital pentru a i se verifica nivelul de alcool din sânge, iar acum este cercetat pentru comiterea a două infracțiuni

Un bărbat din localitatea Dagâța a fost surprins băut și fără permis la volanul unui Volkswagen Golf. Acesta ar fi cumpărat mașina cu o zi înainte din Germania.

Bărbatul a fost oprit de polițiști și, pentru că mirosea a alcool, a fost pus să sufle în etilotest. Oamenii legii au descoperit că alcoolul consumat de acesta depășește cu mult limitele legale admise. Acum bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui autoturism fără permis.

Polițiștii ieșeni au dat în trafic de un șofer băut și fără permis de conducere

În noaptea de 20 spre 21 august 2021, un echipaj de poliție din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală I.P.J. Iași circula cu luminile stinse, fiind în patrulă. Polițiștii au oprit mașina pentru un control de rutină. Bănuitori, oamenii legii au l-au pus să sufle în aparatul de măsurare a nivelului de alcool. Pe lângă faptul că nu ar fi avut voie să se urce la volan cu acea cantitate de băuturi alcoolice consumate, aceștia i-au mai descoperit o problemă.

„Inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen Golf pe drumul judeţean DJ 280, fără a deține permis de conducere auto și având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv 2,60 g‰ alcool pur în sânge. Astfel, se întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat magistrații ieșeni.

Bărbatului i s-a întocmit un dosar penal, fiind sub supraveghere timp de 2 ani, riscând 9 luni de închisoare, în cazul în care individul mai încalcă legea.

Individul are șase copii acasă

Constantin Trifan, cu domiciliul în satul Zece Prăjini, și-a recunoscut fapta și a precizat că acasă are 6 copii, fiind căsătorit, dar fără ocupație.

„Pentru aceste motive, va condamna pe inculpat la pedeapsa de 9 luni de închisoare pentru fiecare infracţiune dintre cele două reţinute, cuantum suficient în opinia instanţei pentru atingerea scopului şi îndeplinirea funcţiilor de constrângere, de reeducare şi de exemplaritate ale pedepsei. Va contopi cele două pedepse, va aplica pedeapsa de 9 luni, la care va adăuga o treime din cealaltă, pedeapsa rezultantă fiind închisoarea de 1 an”, au adăugat magistrații ieșeni.

Recent, reporterii BZI au prezentat un caz în care consumul de alcool la volan a avut un final tragic. La sfârșitul lunii mai 2022, a avut loc un accident grav în localitatea Lețcani, în urma căruia un tânăr în vârstă de doar 18 ani a decedat, fiind carbonizat. Șoferul suspectat de uciderea băiatului ar fi urcat la volan cu o alcoolemie de 0,8 la mie și ar fi mers cu viteză, în final pierzând controlul volanului și intrând cu autoturismul într-un copac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *