Prima pagină » Local » Ieșean lăsat de judecători să plece acasă după ce a fost acuzat că a urcat băut la volan! A fost prins în trafic de un echipaj de Poliție
Ieșean lăsat de judecători să plece acasă după ce a fost acuzat că a urcat băut la volan! A fost prins în trafic de un echipaj de Poliție

Ieșean lăsat de judecători să plece acasă după ce a fost acuzat că a urcat băut la volan! A fost prins în trafic de un echipaj de Poliție

16 mai 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Judecătorii au decis arestarea la domiciliu a unui ieșean. Anchetatorii spun că acesta a urcat băut la volan, el fiind prins în trafic de un echipaj de Poliție. Ieșeanul a contestat măsura preventivă luată în cazul său de către magistrați

Un ieșean a fost trimis acasă de judecători, după ce a fost acuzat de comiterea unor infracțiuni la regimul rutier. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, formulată de anchetatori pe numele lui Vasile Cătălin Avan.
În schimb, judecătorii au luat o altă măsură preventivă în ceea ce îl privește pe ieșean.

„Instanța dispune luarea față de inculpatul Avan Vasile Cătălin a măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în concurs real cu punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis”, au precizat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul a contestat arestul la domiciliu

Pe lângă măsura luată, judecătorii i-au atras atenția ieșeanului că, pe durata arestului la domiciliu, poate părăsi imobilul în care locuiește pentru a se prezenta în fața organelor judiciare, la chemarea acestora, precum și că, în cazuri urgente, pentru motive întemeiate, poate părăsi imobilul fără încuviințarea judecătorului de drepturi și libertăți, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta Poliția municipiului Iași și judecătorul de drepturi și libertăți. De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de către ieșean. Acum, urmează ca instanța superioară să hotărască ce se va întâmpla în continuare cu acesta.

Oamenii legii au constatat că ieșeanul mirosea a alcool

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie, în urmă cu câteva zile, ieșeanul, care se afla la volanul unui autoturism, a fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliție.
Oamenii legii au constatat că ieșeanul mirosea a alcool, astfel că l-au testat pe acesta. Anchetatorii au constatat că el consumase băuturi alcoolice. Astfel, individul a fost dus la audieri și reținut pentru 24 de ore, sub acuzațiile amintite.
În ultimele luni, odată cu înăsprirea legislației, judecătorii au arestat preventiv zeci de ieșeni care nu au respectat prevederile legale la regimul rutier. În cele mai multe cazuri, consumul de alcool a fost principalul motiv care a dus la aceste măsuri preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *