Prima pagină » Local » Ieșean în vârstă de 80 de ani, condamnat pentru că a vrut să-și omoare fiul cu o secure. Octogenarul, trimis la închisoare pentru următorii 5 ani
Ieșean în vârstă de 80 de ani, condamnat pentru că a vrut să-și omoare fiul cu o secure. Octogenarul, trimis la închisoare pentru următorii 5 ani

Ieșean în vârstă de 80 de ani, condamnat pentru că a vrut să-și omoare fiul cu o secure. Octogenarul, trimis la închisoare pentru următorii 5 ani

16 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean a fost condamnat de judecători după ce a fost acuzat că a sărit cu o secure asupra fiului său. Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat la 5 ani de temniță pe Vasile Leonte, sub acuzația de tentativă de omor asupra unui membru de familie. Judecătorii au confiscat de la ieșean și securea folosită la comiterea infracțiunii amintite

Un ieșean a fost condamnat de magistrați după ce a fost acuzat că a sărit cu o secure asupra fiului său. Așadar, recent, magistrații din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat la 5 ani de pușcărie pe Vasile Leonte, pentru tentativă de omor asupra unui membru de familie.

„Ia act că persoana vătămată P.L. nu s-a constituit parte civilă. Dispune confiscarea de la inculpatul Vasile Leonte a unei securi cu coada de lemn, în lungime totală de 65 cm, cu lungimea lamei în formă de semilună, de aproximativ 13 cm, folosită la săvârşirea infracţiunii”, au afirmat magistrații ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșeanul Vasile Leonte, condamnat pentru că a vrut să-și omoare fiul cu o secure

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Vasile Leonte (80 de ani) a început pe data de 17 februarie 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe octogenar, sub acuzația de tentativă de omor asupra unui membru de familie. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Conform anchetatorilor, ieșeanul a intrat în vizorul lor în urmă cu câteva luni. Pe data de 14 ianuarie 2022, agenții din cadrul Secţiei II de Poliţie Rurală Ciurea au fost sesizaţi printr-un apel la 112 cu privire la faptul că, în seara respectivă, în jurul orei 19.30, un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani fusese grav rănit cu o secure. Ajunşi la faţa locului, în comuna Mogoşeşti, poliţiştii au avut surpriza de a constata că agresorul, Vasile Leonte, îşi lovise propriul fiu de mai multe ori, în zona capului.

Octogenarul, acuzat că și-a atacat fiul

Victima suferise mai multe răni, fiindu-i inclusiv spart osul frontal al craniului. Supravieţuise loviturilor, doctorii estimând un necesar de 20-25 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Vasile Leonte a fost audiat în calitate de inculpat după două săptămâni, judecătorii dispunând apoi arestarea preventivă.

Mai apoi, bătrânul a solicitat ca măsura să fie înlocuită cu cea a arestului la domiciliu, dar cererea i-a fost refuzată. Din păcate, în ultimii ani, în județul Iași au fost semnalate tot mai multe astfel de situații. Astfel, zeci de ieșeni au fost cercetați, audiați, trimiși în judecată sau chiar condamnați definitiv pentru că ar fi încercat să facă moarte de om. Acum, ieșeanul în vârstă de 80 de ani a fost condamnat pentru că a vrut să-și ucidă fiul cu o secure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *