Prima pagină » Local » Ieșean din Podu Iloaiei, condamnat la închisoare pentru furt! Ce a sustras bărbatul de la vecini

Ieșean din Podu Iloaiei, condamnat la închisoare pentru furt! Ce a sustras bărbatul de la vecini

13 dec. 2022, 02:00,
Andreea Timofte în Local

Un bărbat din Podu Iloaiei, județul Iași, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare de către magistrații de la Curtea de Apel Iași, fiind acuzat de furt calificat. Individul a sustras, din curtea unui vecin, două motoare, un fai și un prelungitor, dar și alte bunuri pe care ulterior le-a vândut unui sătean pe care l-a întâlnit pe drum. În total, valoarea obiectelor furate a fost estimată la peste 2.000 de lei

Ieșeanul din Podu Iloaiei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, după ce pe parcursul a trei zile a sustras mai multe bunuri de pe proprietățile vecinilor, prejudiciul adus fiind de ordinul miilor de lei. După ce reușea să pună mâna pe obiectele consătenilor săi, individul le vindea tot în sat.

Condamnat la închisoare pentru furt calificat

Un sătean din Podu Iloaiei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Precizăm că decizia judecătorilor nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

În primă fază, individul a intrat în mod ilegal în curtea vecinului și a ascuns, într-o sacoșă de rafie, două motoare, un fai și un prelungitor.

„În seara zilei de 26.03.2022, în jurul orei 22:00, inculpatul l-a abordat pe numitul, pe care l-a întâlnit pe stradă, în zona Zorilor şi l-a rugat să-l ajute să care mai multe lucruri. Inculpatul l-a condus pe numitul în zona de șes din mahalaua Podu Iloaiei, zona fiind una cu case neîmprejmuite cu gard, într-un loc în care a ascuns un sac de rafie în care a băgat două dintre motoare, un și un prelungitor.

A luat motorul de dimensiuni mai mari în timp ce și-a pus în spate sacul de rafie care conținea celelalte două motoare, faiul și prelungitorul, îndreptându-se către locuința numitului. Pe drum, cei doi s-au intersectat cu martorul care a observat lucrurile pe care le aveau asupra lor.

Inculpatul i-a vândut bunurile mai sus-menționate contra sumei de 70 de lei, după care a plecat într-o direcție necunoscută, asigurându-l pe acesta că bunurile nu provin din comiterea de infracțiuni”, precizau anchetatorii.

Bărbatul își asigura clienții că lucrurile nu erau furate

Martorul, după ce l-a întâlnit din nou și l-a întrebat despre proveniența bunurilor, primind asigurări că nu sunt furate, s-a deplasat la locuința numitului, unde a vândut cele trei motoare, faiul și prelungitorul contra sumei de 200 de lei.

„La data de 28.03.2022, în jurul orei 08:00, persoana vătămată s-a deplasat din nou la proprietatea sa din str. Al. Ioan Cuza, nr. 30, fără a observa nimic suspect după care, în jurul orei 11:00, când s-a întors, a constatat că zăvorul de la o magazie era îndoit, lacătul ce asigura ușa era smuls cu tot cu belciug din tocul ușii, iar din interiorul magaziei lipsea un aparat de sudură, de culoare neagră, cu cablu de alimentare de culoare albă, precum și mai multe obiecte metalice (piulițe, șuruburi).

Totodată, persoana vătămată a sesizat că-i lipsește și telefonul mobil pe care-l uitase la proprietate pe data de 26.03.2022, evaluând prejudiciul total la suma de 2.000 de lei”, menționau anchetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024