Prima pagină » Local » Ieşean depistat la volan, cu permis de conducere necorespunzător – FOTO

Ieşean depistat la volan, cu permis de conducere necorespunzător – FOTO

16 iun. 2020, 11:59,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Ieşean depistat la volan, cu permis de conducere necorespunzător. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ţuţora demarează cercetări în privinţa unui bărbat din Iași care conducea un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea acest drept.

Ieşean depistat la volan, cu permis de conducere necorespunzător

Un ieșean a fost depistat la volan cu un permis de onducere necorespunzător. Luni, 15 iunie 2020, un echipaj de poliție de frontieră din cadrul Poliţiei de Frontieră Ţuţora al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași a oprit pentru control, în localitatea Tomești, un tânăr în vârstă de 34 de ani, din județul Iași. Bărbatul conducea un autoturism marca Volkswagen Sharan ce tracta o remorcă tip platformă. Pe platoformă era transportat un autoturism marca Volkswagen Passat.

„Ieşean depistat la volan, cu permis de conducere necorespunzător. În data de 15 iunie 2020, în jurul orei 23.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora – I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe D.N. 28, în localitatea de frontieră Tomeşti, un ansamblu rutier, format dintr-un autovehicul marca Volkswagen Sharan și o remorcă tip platformă, condus de un cetățean român, în vârstă de 34 de ani, cu domiciliul pe raza județului Iaşi. Pe platformă era transportat un autoturism marca Volkswagen Passat.”, potrivit Mihaelei Denis Lazăr, comisar de poliție și purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Ansamblu rutier, condus cu un permis necorespunzător

În urma verificărilor specifice efectuate, oamenii legii au depistat că ieșeanul conducea ansamblul rutier cu un permis auto necorespunzător categoriei din care făcea parte acesta. În consecință, autoritățile efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

„La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul care conducea ansamblul rutier respectiv este posesorul unui permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte acesta.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.”, a precizat sursa citată.

Tânăr băut, depistat la volan de poliţiştii de frontieră ieşeni

La sfâșitul lunii aprilie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora au depistat, în trafic, un tânăr care conducea un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora– I.T.P.F. Iași, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice, au oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Osoi, județul Iași, un autoturism marca FORD KA, înmatriculat în România, condus de ieşeanul P.A., în vârstă de 24 de ani.

„Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că tânărul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost dus la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere Iaşi în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii exacte a alcoolemiei din sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.”, potrivit purtătorului de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, comisar-şef de poliție Lazăr Denis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *