Prima pagină » Local » Ieșean, acuzat că și-a tocat tatăl septuagenar cu un topor! Ioan Savin, arestat preventiv pentru omor asupra unui membru de familie!
Ieșean, acuzat că și-a tocat tatăl septuagenar cu un topor! Ioan Savin, arestat preventiv pentru omor asupra unui membru de familie!

Ieșean, acuzat că și-a tocat tatăl septuagenar cu un topor! Ioan Savin, arestat preventiv pentru omor asupra unui membru de familie!

18 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un ieșean este acuzat că și-a tocat tatăl septuagenar cu ajutorul unui topor! De altfel, Ioan Savin a fost arestat preventiv pentru omor asupra unui membru de familie! Întreg conflictul a pornit pe fondul consumului de alcool, de la o ceartă banală

Un ieșean este acuzat că și-a tocat tatăl septuagenar cu ajutorul unui topor! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea formulată de procurori pe numele lui Ioan Savin.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ioan Savin, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Ioan Savin”, au menționat magistrații ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Deocamdată, Ioan Savin, individul suspectat că și-a tocat propriul tată septuagenar cu ajutorul unui topor, nu a contestat hotărârea judecătorilor.

Ioan Savin, suspectat că a băut peste măsură și și-a atacat propriul tată

Dar cum s-a ajuns la acuzația de omor asupra unui membru de familie? Ei bine, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au luat în vizor pe Ioan Savin de la începutul acestei luni. Oamenii legii afirmă că, pe 8 iulie 2020, între individul de 46 de ani și tatăl său, în vârstă de 70 de ani, a izbucnit un conflict banal.
Mai exact, în ziua respectivă, Ioan Savin a consumat băuturi alcoolice peste măsură. Odată ajuns acasă, individul din comuna Țibana a fost pus pe harță. Nu a durat mult până la izbucnirea unui conflict. A fost de ajuns ca tatăl individului să îi reproșeze anumite lucruri, iar lui Ioan Savin i s-a urcat sângele la cap. Acesta nu a mai rezistat la reproșurile aduse de propriul său tată și a izbucnit.

Septuagenarul, tocat cu toporul, dus în stare gravă la spital

Anchetatorii ieșeni au mai precizat că, la un moment dat, Ioan Savin a pus mâna pe un topor din gospodărie și a început să-și lovească tatăl septuagenar. Individul a lovit cu sete, fără să îi fie milă de cel care l-a crescut, spun oamenii legii. Totuși, la scurt timp de la incident, autoritățile au fost alertate printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
La fața locului a ajuns un echipaj medical, care i-a acordat primul ajutor septuagenarului, după care l-a transportat la spital. Numai că, în ciuda eforturilor medicilor ieșeni, victima a decedat pe patul de spital, din pricina leziunilor grave suferite.

Ulterior, polițiștii ieșeni au intrat pe fir și au descâlcit ițele acestui omor extrem de violent. Astfel, oamenii legii au ajuns la Ioan Savin, pe care l-au ridicat și l-au dus la audieri. La scurt timp, individul a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de omor asupra unui membru de familie. Mai apoi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au propus ca Ioan Savin să fie arestat preventiv. Tribunalul Iași a admis propunerea formulată pe numele individului acuzat că și-a tocat tatăl septuagenar cu ajutorul unui topor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *