Prima pagină » Local » Ieșean, acuzat că este dealer de etnobotanice! Ridicat de „mascații” DIICOT din cauza substanțelor interzise! Procurorii l-au trimis în judecată!
Ieșean, acuzat că este dealer de etnobotanice! Ridicat de

Ieșean, acuzat că este dealer de etnobotanice! Ridicat de „mascații” DIICOT din cauza substanțelor interzise! Procurorii l-au trimis în judecată!

26 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean este acuzat că e dealer de etnobotanice! În urmă cu câteva săptămâni, Gabriel Gorovei a fost ridicat de „mascații” DIICOT Iași din cauza substanțelor interzise! Acum, individul va fi nevoit să dea explicații în fața magistraților ieșeni

Un ieșean, Gabriel Gorovei, va fi nevoit să dea explicații în fața instanței, din cauza substanțelor etnobotanice. Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Gabriel Gorovei.
Acuzația adusă de DIICOT Iași privește combaterea produselor etnobotanice. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus procurorii DIICOT și inculpatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Gabriel Gorovei, ridicat de „mascații” DIICOT Iași, din cauza substanțelor etnobotanice

În urmă cu câteva săptămâni, „mascații” DIICOT l-au ridicat pe Gabriel Gorovei. Atunci, procurorii au propus arestarea preventivă a lui Gabriel Gorovei, pentru 30 de zile, sub acuzația de efectuare de operațiuni fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Atunci, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, formulată de procurori pe numele lui Gabriel Gorovei.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT Iași în ce îl privește pe inculpatul Gabriel Gorovei și, în consecință, dispune arestarea preventivă a inculpatului. Inculpatul este necunoscut cu antecedente penale, el fiind cercetat pentru efectuarea de operațiuni fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe o durată de 30 de zile”, au precizat atunci magistrații ieșeni.

Substanțele etnobotanice produc efecte fiziologice și psihologice asemănătoare drogurilor de risc

Procurorii DIICOT l-au prins pe ieșean având asupra sa substanțe etnobotanice. În urma acțiunii efectuate de „mascații” DIICOT Iași, Gabriel Gorovei a fost dus la audieri. Mai apoi, el a fost reținut pentru 24 de ore de către oamenii legii. Ulterior, procurorii DIICOT Iași au decis să propună arestarea preventivă a lui Gabriel Gorovei, pentru 30 de zile, sub acuzația amintită.

În ultimii ani, consumul de produse etnobotanice a luat amploare în Iași. Tot mai mulți tineri au ajuns la spital în stare gravă tocmai din acest motiv. Produsele denumite generic „etnobotanice” conțin substanțe sau amestecuri de substanțe chimice, sintetizate în laboratoare, ce produc efecte fiziologice și psihologice asemănătoare drogurilor de risc. În funcție de substanța consumată, pot fi resimțite stări de euforie, lipsa oboselii, apetit scăzut, relaxare puternică, amnezie, detașare.

Printre efectele nedorite se numără halucinațiile, atacurile de panică, paranoia, comportamentul agresiv. Pot apărea efecte fizice, cum ar fi grețurile, probleme cu tensiunea, convulsii, dificultăți de vorbire, pierderea cunoștinței. Aceste substanțe pot chiar cauza coma sau moartea. Alte efecte secundare grave sunt dependența fizică și psihică, schimbări de temperament, probleme cu somnul, comportament psihotic, hipertermie, convulsii, infarct, tensiune ridicată, probleme respiratorii grave.
Dacă inițial aceste produse erau legale, la scurt timp, ele au fost interzise de către autorități. Chiar din acest motiv tânărul ieșean Gabriel Gorovei a fost ridicat de către „mascații” DIICOT Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *