Prima pagină » National » Ies la iveală noi informații cutremurătoare despre ororile care se petreceau la Spitalul Pantelimon
Ies la iveală noi informații cutremurătoare despre ororile care se petreceau la Spitalul Pantelimon

Ies la iveală noi informații cutremurătoare despre ororile care se petreceau la Spitalul Pantelimon

13 aug. 2024, 17:00,
în National

Ies la iveală noi informații cutremurătoare despre ororile care se petreceau la Spitalul Pantelimon. Două noi sesizări ar fi fost primite recent de managerul interimar al unității medicale. Alte cinci decese sunt investigate.

Situația pare departe de a se detensiona în scandalul de la Spitalul Pantelimon. După ce de curând, o doctoriță susținea că a fost amenințată cu moartea după ce a vorbit despre ororile de la ATI, acum ies la iveală noi informații șocante.

Noi informații cutremurătoare despre ce se petrecea la Spitalul Pantelimon

Au fost făcute alte două sesizări în legătură cu ororile de pe secția ATI a Spitalului Pantelimon. O asistentă a declarat că un injectomat a fost scos din priză cu toate că pacientul era conectat la el, iar medicul de gardă nu ar fi fost anunțat, scrie antena3.ro.De asemenea, există o informație potrivit căreia, cu mai puțin de o lună în urmă, un medic ATI a văzut că într-unul din saloane doza de noradrenalină a fost scăzută brusc fără ca decizia să fie luată de vreun cadru medical care să fi indicat acest lucru verbal sau scris. În acest caz, a fost formată o comisie la nivelul conducerii, documentele au fost trimise la procuratură, și tot personalul a fost audiat de comisia spitalului, inclusiv medici, asistente, infirmiere, chiar și kinetoterapeutul de pe secția de terapie intensivă.

Procurorii verifică acum alte cinci morți suspecte. Anchetatorii au precizat că vor să fie informați despre necropsiile realizate în toate cele cinci cazuri, însă până în acest moment nu a fosy solicitată exhumarea cadavrelor pentru noi analize.

„Cei cinci sunt persoane decedate la Spitalul Sântul Pantelimon, cu privire la care s-au făcut la momentul respectiv dosare de moarte suspectă, iar ulterior ne-am dat seama că decesele provin din perioada critică. Suntem interesaţi de rezultatele celor cinci autopsii, pentru a vedea dacă sunt relevante în cauză. Nu se fac acum exhumări”, au transmis reprezentanţii unităţii de parchet.

Cadrele medicale care se află acum în arest preventiv ar fi avut saloane dedicate unde grăbeau moartea pacienților

Potrivit procurorilor, cele două doctorițe care în prezent se află în spatele gratiilor, ar fi avut saloane dedicate unde grăbeau moartea pacienților.

În locuința cadrului medical căruia i se spunea ”doamna cu coasa”, oamenii legii ar fi găsit o listă cu pacienții care au murit. Mai mult, femeia și-ar fi șters și toate datele din telefon pentru a fi sigură, cel mai probabil, că nu există nimic care să o incrimineze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 august 2024
13 august 2024