Prima pagină » Local » Ies la iveală nenorocirile de la Protecția Copilului Iași! O tânără a fost umilită de cei din conducerea centrului! Baronii cu salarii uriașe ridică din umeri când vine vorba despre explicații – FOTO (Exclusiv)

Ies la iveală nenorocirile de la Protecția Copilului Iași! O tânără a fost umilită de cei din conducerea centrului! Baronii cu salarii uriașe ridică din umeri când vine vorba despre explicații – FOTO (Exclusiv)

30 dec. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Un ieșean aduce acuzații grave conducerii Centrului Maternal „Maternus”, din Iași! Dorică Tololoi acuză conducerea centrului și angajații că îi jignesc concubina și că îi încalcă toate drepturile. Bărbatul povestește că Gabriela Parinică nu este lăsată să părăsească centrul, iar el nu este lăsat să o viziteze.

Un tată acuză autoritățile ieșene că nu îl lasă să-și viziteze fiul de doar două săptămâni, iar iubita lui, Gabriela Parinică, internată la Centrul „Maternus”, nu ar fi lăsată să părăsească incinta centrului. Dorică Tololoi are 30 de ani și, împreună cu Gabriela Parinică, în vârstă de 27 de ani, are un băiețel. După ce a născut, tânăra a fost internată la Centrul Maternal „Maternus”, din municipiul Iași, fiind un caz social și neavând o locuință. Tatăl copilului, Dorică Tololoi, este nemulțumit că nu e lăsat să-și viziteze concubina și fiul la centru și spune că femeii îi sunt încălcate drepturile, iar personalul centrului o jignește și o amenință.

„Sunt niște abuzuri din partea Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului! Iubita mea, Gabriela Parinică, care este internată la Centrul «Maternus», e zilnic jignită și amenințată de personalul de acolo! Pe mine nu mă lasă să îi vizitez, pe ea nu o lasă să iasă din centru. Îi spun că, dacă iese, o trimit la «Socola» și o declară nebună. Am vrut să-i duc un pachet și m-au pus să îl las la poartă și să mă depărtez de el, să vină un portar să îl ia, de parcă era o bombă. E un dezastru acolo, femeile alea sunt sechestrate ca la pușcărie, toate sunt disperate. Directoarea și toți ne vorbesc frumos la telefon, dar, când ajungi acolo, lucrurile sunt altele. Gabriela îmi spune că nu mai poate și nu mai rezistă să stea încuiată acolo. O să o îndemn eu să fugă de acolo, cu tot cu copil!”, a declarat Dorică Tololoi.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași: „Domnul Tololoi este un fiu al sistemului, foarte vocal!”

Contactați de reporterii BZI, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași au, însă, o altă variantă a poveștii și au precizat că tânăra mamă Gabriela Parinică este tratată ca toate celelalte beneficiare ale Centrului Maternal „Maternus” și nu îi este încălcat niciun drept. Aceasta poate părăsi centrul cu acordul Direcției, iar tatăl, Dorică Tololoi, nu poate pătrunde în interiorul centrului deoarece nu are un certificat verde sau un test negativ la Covid-19, așa cum prevede legislația în vigoare.

„Domnul Tololoi este un fiu al sistemului, foarte vocal! Copilul nu are încă emis un certificat de naștere, dar domnul Tololoi vrea să-l recunoască drept fiu, însă este o procedură care durează. Doamna Parinică mai are 2 copii în sistem și a mai fost internată în centru, nu este pentru prima dată aici. Nu îi sunt încălcate drepturile. Sunt respectate doar regulile din această perioadă pandemică, precum și regulile interne ale centrului. Chiar zilele trecute a fost învoită pentru a putea merge la Starea Civilă, ca să rezolve cu actele. A plecat însoțită de către domnul Tololoi, au plecat împreună de la centru. Nu este închisă în centru, se poate ieși cu cerere. Domnul Tololoi nu este vaccinat, iar regulile impun, pentru a intra în centru, să prezinte certificatul verde. El mereu vine cu scandal și nu se poate discuta cu el. Pachetele se primesc, doar că nici nu putem face depozit aici și angajatele l-au sfătuit să mai păstreze din ce îi cumpără copilului pentru când va ieși din centru. În urmă cu o săptămână a venit cu un grup de persoane și au făcut scandal în curtea centrului”, a precizat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`