Prima pagină » Titlurile zilei » Ies la iveală detalii incredibile despre asistentul medical arestat pentru șantaj! Bărbatul avea un plan bine pus la punct pentru a obține servicii sexuale. Acesta racola victimele inclusiv din cercul său de prieteni

Ies la iveală detalii incredibile despre asistentul medical arestat pentru șantaj! Bărbatul avea un plan bine pus la punct pentru a obține servicii sexuale. Acesta racola victimele inclusiv din cercul său de prieteni

10 aug. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Răzvan Constantin Aftanase este asistentul medical arestat joi, pentru șantaj. Bărbatul în vârstă de 35 de ani avea un plan bine pus la punct pentru a obține servicii sexuale, în acest sens folosind mai multe conturi de socializare, unele dintre ele fiind false.

El este asistentul medical arestat pentru șantaj! Bărbatul se folosea de conturi false pentru a obține imagini și clipuri cu conținut sexual

Răzvan Constantin Aftanase opera ca un adevărat prădător sexual. Acesta se împrietenea online cu diverse domnișoare, folosind conturi reale de socializare. În același timp, bărbatul le aborda și de pe conturi false, unde le convingea să-i trimită poze nud. Tot prin intermediul profilurilor false, Răzvan Constantin Aftanase făcea presiuni asupra victimelor sale, amenințându-le că va posta imaginile pe rețelele de socializare, în scopul de a obține și filmulețe în care întrețineau relații sexuale cu diverși bărbați. Disperate, tinerele povesteau prin ce drame trec cu amicul lor, discutând pe conturile reale de socializare, iar acesta se oferea să le ajute pe victimile sale să filmeze scenele de sex pentru ca pozele nud să nu fie postate online. Bărbatul acționa astfel pentru că fără toate aceste presiuni nu reușea să întrețină relații sexuale cu tinerele.

Răzvan Constantin Aftanase a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Răzvan Constantin Aftanase are 35 de ani, este domiciliat în comuna Miroslava și este angajat de 10 ani la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, în cadrul blocului operator de la Secția Clinică Chirurgie I. Bărbatul nu este căsătorit. Răzvan Constantin Aftanase a fost reținut, deoarece a șantajat o tânără în vârstă de 25 de ani, spunându-i că va posta online o serie de fotografii și videouri cu conținut sexual.

„La data de 08 august 2024, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale Iași au reținut un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj în formă continuată. În fapt, la data de 10.04.2024, Secţia nr. 5 Poliţie Iaşi a fost sesizată, în mod direct, de către o tânără de 25 de ani cu privire la faptul că, începând cu data de 28.03.2024, ar fi fost șantajată, în repetate rânduri, de către un bărbat prin intermediul unor conturi pe rețelele sociale. Polițiștii au demarat cercetări, identificând persoana, respectiv un bărbat de 35 de ani. Din investigațiile efectuate a rezultat faptul că între tânără și bărbatul respectiv ar fi existat o relație virtuală, însă tânăra ar fi renunțat la aceasta. În acel moment, bărbatul i-ar fi transmis faptul că intenționează să posteze fotografii și videoclipuri cu aceasta în diferite ipostaze. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul de 35 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. La data de 9 august a.c., urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași cu propuneri legale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Deși anchetatorii au putut proba șantajul doar în cazul unei tinere, se pare că Răzvan Constantin Aftanase ar fi aplicat aceeași metodă și cu alte fete care vor fi chemate la audieri. Acum, asistentul medical care a recurs la șantaj pentru a obține relații sexuale va petrece următoarele 30 de zile în arest.

„La data de 9 august a.c., a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând luarea măsurii arestării preventive a acestuia pentru 30 de zile”, a transmis IPJ Iași.

Răzvan Constantin Aftanase nu s-a gândit niciodată că va fi descoperit

Reporterii BZI au aflat că Răzvan Constantin Aftanase o cunoscuse pe victimă prin intermediul iubitului ei. Tinerei i-ar fi fost teamă ca partenerul ei să nu rupă relația, de aceea a și depus plângere împotriva asistentului medical.

„În baza plângerii formulate de persoana vătămată, prin ordonanţa organelor de cercetare penală, din data de 10.04.2024, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de șantaj, prev. de art. 207 alin. (1) și alin. (2) din Codul Penal. În urma efectuării cercetărilor, prin ordonanţa din data de 09.08.2024, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de o persoană de gen masculin, sub aspectul comiterii infracțiunii de șantaj în formă continuată, prev. de art. 207 alin. (1) și alin. (2), cu aplic. art. 35 alin. 1, ambele din Codul penal, reținându-se, în esență, următoarele: în perioada 28.03.2024-11.04.2024, în baza aceleiași rezoluții infracționale și prin folosirea unor conturi cu identitate falsă, privind platformele Facebook, Instagram și TikTok, inculpatul i-ar fi transmis numeroase mesaje persoanei vătămate de gen feminin, conținând acte de amenințare cu distribuirea în mediul online a unor fotografii și înregistrări video compromițătoare, înfățișând-o pe aceasta în ipostaze intime, de natură a o constrânge pe aceasta să întrețină acte și raporturi sexuale cu inculpatul, în această modalitate fiindu-i periclitate libertatea psihică și fizică a persoanei vătămate. Prin ordonanţa organelor de cercetare penală, din data de 08.08.2024, s-a dispus reţinerea prezumtivului autor pentru o durată de 24 de ore, iar la data de 09.08.2024, Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile. Cercetările sunt continuate pentru întregirea situaţiei de fapt şi descoperirea adevărului judiciar. Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Ștefan Fânariu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Răzvan Constantin Aftanase, asistentul medical reținut pentru șantaj, a mărturisit că nu și-a închipuit niciodată că, deși acțioana prin intermediul conturilor false, va fi dat în vileag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *