Ieri, la Institutul de Medicină Legală (IML) s-a finalizat necropsia tinerei care a fost găsită spânzurată într-un dulap la Iași. Medicii legiști nu au găsit pe trupul ei decât o urmă de strangulare. Surse din cadrul anchetei au precizat că nu există semne de îndoială și toate indiciile duc către o sinucidere
S-a finalizat necropsia tinerei care a fost găsită spânzurată într-un apartament la Iași. Surse din cadrul anchetei au precizat că în urma necropsiei nu a fost găsită pe trupul tinerei decât o urmă de strangulare specifică spânzurării. Astfel, nu există niciun dubiu al anchetatorilor cu privire la modul în care a survenit decesul Laurei Ionela Alexandroaia. Toate indiciile duc către o sinucidere, iar anchetatorii au aflat și motivul pentru care aceasta a recurs la un asemenea gest. De câteva zile, Laura s-a despărțit de iubitul ei din Fălticeni. Ar fi suferit mult din această cauză și nu ar fi acceptat despărțirea. Acesta ar fi fost motivul pentru care a recurs frumoasa tânără la un asemenea gest.
Cum a fost găsită Laura Alexandroaia
Povestea începe duminică, undeva în jurul orei 10:30, când un bărbat anunța că a găsit-o spânzurată pe tânăra căreia îi închiriase un apartament. Imediat, un echipaj medical a ajuns la fața locului împreună cu polițiștii. Medicii nu au putut decât constata decesul. Din spusele acestora, femeia era moartă de câteva ore. Polițiștii criminaliști au împânzit zona și au făcut verificări. Surse din cadrul anchetei au precizat că aceasta nu a lăsat niciun bilet de adio, iar asta face ancheta mai dificilă.
„Polițiștii au fost sesizați prin apel la numărul unic de urgență 112 despre faptul că o tânără a fost găsită spânzurată într-un imobil. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.
Laura Ionela Alexandroaia s-a sinucis din dragoste?
Ea a fost găsită de proprietar atârnând într-un dulap, fiind spănzurată de bara pentru haine. Polițiștii au audiat mai multe persoane pentru a afla ce s-a întâmplat. Laura Ionela Alexandroaia este de loc din localitatea Slatina, din județul Suceava. Ea a lucrat o perioadă într-un club din zonă. Vestea morții ei a căzut ca un trăsnet peste familia și prietenii acesteia.
„Nu îmi vine să cred că a plecat atât de tânără. Suflet curat. Dumnezeu să te ierte”, a spus unul dintre prietenii tinerei.
În mediul online, mesajele de adio au început să curgă. Nimeni nu înțelege de ce a recurs tânăra la un asemenea gest.
Tentativele de suicid sunt, din nefericire, întâlnite destul de des
Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere teologic, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor datorate consumului de alcool și a anxioliticelor și antidepresivelor, precum și a violenței domestice. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar una din șapte persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii.
Câteva măsuri la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării
Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă.
„Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insectid sau substanțe de curățat corozive și caustice sau plăgi autoprovocate și au loc pe fondul condițiilor socioeconomice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminarea toxicelor constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital, dar avertizăm asupra riscurilor provocării emezei atunci când nu știm tipul de toxic, pentru că leziunile se pot agrava. De exemplu, în cazul substanțelor corozive și a administrării de «antidoturi», precum laptele sau albușul de ou, fără indicație medicală, acestea pot crește absorbția toxicelor ducând la forme severe de intoxicații”, au precizat medicii ieșeni.