Prima pagină » Local » Ieri, la Iași au murit patru pacienți diagnosticați cu COVID-19! Printre aceștia se numără și o femeie salvată din incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț
Ieri, la Iași au murit patru pacienți diagnosticați cu COVID-19! Printre aceștia se numără și o femeie salvată din incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț

Ieri, la Iași au murit patru pacienți diagnosticați cu COVID-19! Printre aceștia se numără și o femeie salvată din incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț

19 nov. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu în Local

Medicii ieșeni au anunțat ieri patru noi decese în rândul pacienților cu COVID-19 internați în stare critică la secția de Terapie Intensivă. Printre aceștia se afla și o femeie salvată din incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Alte 65 de persoane infectate cu COVID-19 luptă să supraviețuiască în secțiile ATI din județul Iași

Ieri, COVID-19 a mai ucis patru persoane internate în secțiile de ATI din județul Iași. Printre acestea se afla și o femeie de 72 de ani cu multiple comorbidități, salvată din cumplitul incendiu de sâmbătă noaptea, iscat la Spitalul Județean Piatra Neamț. Femeia fusese transferată în cursul serii de sâmbătă, imediat după incendiu, împreună cu alți cinci pacienți, la Spitalul Mobil din Lețcani. Medicii care au îngrijit-o au explicat faptul că femeia suferea de multiple comorbidități. În ciuda eforturilor depuse de medicii ieșeni, pacienta nu a mai avut nicio șansă de supraviețuire. De la începutul pandemiei de COVID-19, în județul Iași au murit 296 de persoane infectate cu coronavirus.

În spitalele suport COVID-19 din județul Iași mai erau libere ieri doar două locuri în secțiile ATI

În numai opt luni, la Iași s-au înregistrat 15.969 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Ieri s-a bătut recordul ca număr de infectări cu COVID-19 raportate la fiecare 24 de ore. Autoritățile au anunțat faptul că în județ s-au depistat 437 de cazuri noi. Medicii observă o creștere a numărului de persoane care au nevoie de îngrijire în secția de ATI după ce au fost depistate pozitiv la infecția cu coronavirus. Ieri, în spitalele suport COVID-19 din județ erau ocupate 65 de paturi în secția de Terapie Intensivă, din cele 67 de paturi disponibile. Dintre acestea, 9 erau ocupate la Spitalul de Boli Infecțioase, 18 la Spitalul Mobil Lețcani, șase la Spitalul de Pneumologie, șase la Spitalul Municipal Pașcani, cinci la Spitalul de Recuperare, șapte la Spitalul C.F. Iași și 14 la Spitalul de Neurochirurgie. Ieri mai erau libere doar două paturi la Spitalul de Neurochirurgie.

Câte paturi mai sunt libere pentru îngrijirea pacienților cu coronavirus

Spitalele suport COVID-19 din județ mai aveau ieri 133 de paturi libere pentru îngrijirea pacienților cu coronavirus. Dintre acestea, trei paturi erau libere la Spitalul de Boli Infecțioase, nouă la Spitalul Mobil Lețcani, 26 de paturi la Spitalul Hârlău, trei paturi la Spitalul de Recuperare, 21 de paturi la Spitalul C.F. Iași, trei la Spitalul „Sf. Spiridon”, 14 paturi la Spitalul Militar și 54 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani. În ceea ce privește Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, sunt ocupate patru paturi ATI.

În momentul de față sunt 18 bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă pe stația de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași. La Spitalul Clinic de Obstetrică si Ginecologie „Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistență medicală de specialitate, este ocupat un pat ATI din cele două existente în prezent.

Peste 10.000 de persoane se află în autoizolare la domiciliu

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, ieri, 18 noiembrie 2020, un număr de 4.810 persoane se aflau în izolare, iar 5.221 de persoane sunt carantinate la domiciliu. Până în prezent, Direcția de Sănătate Publică Iași a emis în total 12.939 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 16.763 de decizii pentru persoanele aflate în carantină. Dintre persoanele care sunt în autoizolare la domiciliu fac parte pacienții diagnosticați cu noul tip de virus, dar care nu au simptome. Aceștia sunt monitorizați de către medicul de familie.

Medicii infecționiști ieșeni le recomandă să sune de urgență medicul de familie dacă sesizează apariția oricărui simptom spcific infecției cu coronavirus. Acesta din urmă va decide dacă pacientul trebuie sau nu să meargă la spital. În caz contrar, simptomele devin din ce în ce mai puternice, iar persoana în cauză poate ajunge prea târziu la spital, moment în care medicii sunt nevoiți să o interneze direct în secția de ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`