Prima pagină » Local » Ieri, la Iași, 38 de ieșeni au fost reconfirmați pozitiv cu COVID-19, după ce au fost externați! Medicii se așteaptă la o creștere a numărului acestui tip de cazuri. Dr. Carmen Manciuc: „Asta nu înseamnă că virusul este încă activ”
Ieri, la Iași, 38 de ieșeni au fost reconfirmați pozitiv cu COVID-19, după ce au fost externați! Medicii se așteaptă la o creștere a numărului acestui tip de cazuri. Dr. Carmen Manciuc:

Ieri, la Iași, 38 de ieșeni au fost reconfirmați pozitiv cu COVID-19, după ce au fost externați! Medicii se așteaptă la o creștere a numărului acestui tip de cazuri. Dr. Carmen Manciuc: „Asta nu înseamnă că virusul este încă activ”

15 aug. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu în Local

Ieri, la Iași, 38 de ieșeni au fost reconfirmați pozitiv cu COVID-19, după ce au fost externați! Dr. Carmen Manciuc explică faptul că se așteaptă la o creștere a numărului acestui tip de cazuri

Ieri, la Iași, 38 de ieșeni au aflat că încă sunt infectați cu COVID-19, chiar dacă au fost declarați vindecați. Dr. Carmen Manciuc, directorul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, explică faptul că pacienții cu COVID-19 declarați vindecați și apoi retestați pozitiv nu s-au reinfectat, ci este vorba despre un proces legat de prezența „celulelor moarte” care au persistat în plămâni după vindecare.

„Asta nu înseamnă că virusul este activ”, calmează populația dr. Carmen Manciuc.

Practic, cele 38 de persoane au fost externate, iar din varii motive, au cerut să fie retestate. Unii au cerut retestarea că aveau simptome specifice, alții pentru că au primit solicitare de la locul de muncă, iar alții fiindcă vor să plece în străinătate. Chiar și cei asimptomatici, dar care au testul pozitiv, vor trebui să stea internați 48 de ore.

Pacienții reconfirmați pozitiv cu COVID-19 vor fi internați în spital. Asimptomaticii vor sta 48 de ore, simptomaticii, mai bine de o săptămână

Situație din ce în ce mai frecventă la Iași. Zeci de ieșeni reconfirmați pozitiv cu COVID-19 după ce au fost externați. Dintre cele 38 de persoane depistate ieri pozitiv la retestare, sunt ieșeni care au fost asimptomatici și au stat în spital doar 48 de ore, ieșeni externați după mai multe săptămâni sau ieșeni declarați vindecați în urmă cu câteva luni. Medicii explică că nu este motiv de îngrijorare.

„Chiar dacă avem pacienți care sunt reconfirmați pozitiv, asta nu înseamnă că virusul este încă activ. Este vorba, practic, despre niște «celule moarte» care au persistat în plămâni după vindecare. Dacă după retestare acești pacienți sunt simptomatici, urmează să fie internați în spital și tratați conform metodologiei. Dacă sunt asimptomatici, sunt internați pentru 48 de ore, investigați medical și, la cerere, pot pleca la domiciliu”, spune dr. Carmen Manciuc, directorul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Dr. Carmen Manciuc: „Ne așteptăm la o creștere a numărului de pacienți care vor fi retestați pozitiv cu COVID-19”

Medicul Carmen Manciuc spune că se așteaptă la o creștere a numărului de pacienți care vor fi retestați pozitiv după ce au fost vindecați de COVID-19. Mai mult decât atât, vor fi pacienți cu simptome de COVID-19, dar care vor suferi de alte patologii infecțioase. Acești pacienți vor fi internați în spital și vor primi medicamentația specifică.

„Ne așteptăm la o creștere a numărului de pacienți care vor fi retestați pozitiv cu COVID-19. Totodată, previziunea mea este că vom avea pacienți și cu alte patologii infecțioase ale căror teste vor fi încă pozitive după retestare. Este vorba despre pacienți cu pneumonie, dar la care testul PCR va ieși încă pozitiv. Îi vom interna în spital și vor primi tratamentul specific bolii de care suferă”, mai spune dr. Carmen Manciuc.

Nu există studii care să arate cât timp virusul va rămâne în corpul pacientului vindecat de COVID-19

Nu există încă studii care să arate cât timp plămânii pacienților cu COVID-19 vor fi încă afectați după ce au fost declarați vindecați. De asemenea, nu există studii care să arate după cât timp testul PCR ar putea ieși negativ. Medicii spun că nu există boală, ci bolnavi și că fiecare organism răspunde diferit la infecția cu coronavirus. Experții spun că sunt mai multe moduri în care pacienții vindecați se pot îmbolnăvi din nou. În primul rând, așa cum susțin specialiștii, persoanele vindecate de COVID-19 au sistemul imunitar parțial compromis și nu au dezvoltat suficientă imunitate pentru a combate COVID-19. Din acest motiv, se produce infectarea. O altă variantă a experților este faptul că, chiar și în momentul în care testul PCR este încă pozitiv, virusul nu mai este activ, iar pacientul se poate reîncadra fără nicio problemă în comunitate.

Ieri, la Iași au fost depistate 47 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Spitalele suport COVID-19 lucrează la capacitate maximă

Ieri, la Iași, au fost depistate 47 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Este o cifră în creștere comparativ cu zilele precedente, când media de cazuri raportate zilnic cu COVID-19 era de 30. Reprezentanții spitalelor suport COVID-19 din Iași au anunțat faptul că unitățile medicale sunt ocupate la capacitate maximă.

„Astăzi nu mai este niciun loc liber la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Chiar și la secția de Terapie Intensivă avem toate paturile ocupate. Astăzi a decedat un pacient din această secție și am mutat în locul lui o pacientă de pe salon a cărei stare de sănătate s-a agravat. Spitalul Militar din Iași este ocupat la capacitate maximă, cele 16 paturi puse la dispoziție pentru îngrijirea pacienților cu COVID-19 sunt ocupate. La Spitalul de Recuperare mai este un loc liber, iar la Spitalul «Căi Ferate» din Iași mai sunt 10 locuri libere. Spitalul de Pneumoftiziologie, care a preluat și cazuri grave, este ocupat la capacitate maximă, 15 paturi ocupate”, încheie dr. Carmen Manciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`