Prima pagină » Culinar » Iepure la cuptor cu legume. Un răsfăț pentru papilele gustative

Iepure la cuptor cu legume. Un răsfăț pentru papilele gustative

08 ian. 2024, 09:26,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun iepure la cuptor cu legume. Acest preparat culinar este rafinat, incredibil de gustos și cu siguranță va fi pe placul tuturor celor de la masă. Deliciosul iepure la cuptor cu legume este ideal de servit la mesele festive alături de alte bucate alese. Acesta este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Iepure la cuptor cu legume

Când vine vorba de preparatele culinare făcute cu carne de iepure, rețetele sunt diverse, rafinate și pot fi adaptate după gust și preferințe. Deliciosul iepure la cuptor cu legume este alegerea perfectă pentru orice ocazie.

Acest deliciu culinar se face cu ingrediente alese cu grijă și cu un strop de imaginație. Carnea trebuie frăgezită foarte bine, iar pentru a oferi acesteia un plus de savoare trebuie să facem un baiț aromat din condimente și verdețuri.

Pe lângă savurosul iepure la cuptor cu legume putem să îi surprindem pe cei de la masă și cu un mușchiuleț de porc în foietaj. Acesta are o textură deosebită și merge de minune la orice masă și la orice ocazie. La fel de bine putem face și o rață la cuptor cu portocale.

Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom pregăti o mâncare savuroasă ca la restaurant. Rețetele sunt inedite și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Pentru savurosul iepure la cuptor cu legume vom avea nevoie de 700 g de carne de iepure, 2 cepe, 4 morcovi, 3 ardei grași, 150 g de dovlecei, sare, piper, boia afumată, 10 căței de usturoi, 5 foi de dafin, 600 ml de apă, cimbru, 2 linguri de untură de porc, 250 ml de suc de roșii, 2 linguri de pastă de ardei kapia și pătrunjel proaspăt.

Mai întâi se pregătește carnea de iepure. Se porționează carnea, se spală apoi se pune într-o tavă. Peste carnea de iepure se pun legumele tocate mărunt. Se adaugă sare, piper, cimbru uscat, boia și foi de dafin și se pun câteva linguri de untură de porc apoi se dă tava la cuptor.

Când este gata, se scoate iepurele din cuptor și se presară pătrunjel proaspăt tocat. Acest deliciu culinar va fi pe placul tuturor celor de la masă. La fel de bine putem pregăti și o friptură de iepure la ceaun cu vin roșu. Pentru  acest preparat culinar vom avea nevoie de carne de iepure, 3 ardei, 3 cepe, busuioc proaspăt, cimbru, 500 g de ciuperci champignon, foi de dafin, 150 g de măsline, 1 păstârnac, sare, tarhon, 200 ml de vin roșu, 1 lingură de zahăr, oregano, boabe de piper, 4 morcovi și 2 roșii.

Carnea de iepure este ușoară, sănătoasă și se prepară după cele mai gustoase și simple rețete. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final vom obține un adevărat deliciu. Friptura de iepure merge servită cu un sos dulce-acrișor sau cu garnituri savuroase. O porție de cartofi sau o salată de legume și verdețuri vor completa perfect aroma fripturii de iepure gătită la ceaun.

Deliciosul iepure la cuptor cu legume poate fi pregătit la mesele festive. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *