Prima pagină » Stiri si curiozitati » Iepure cap de leu. Prin ce se deosebește această rasă?

Iepure cap de leu. Prin ce se deosebește această rasă?

04 ian. 2023, 13:02,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Un iepure cap de leu pitic este o rasă de iepuri ornamentali. Se caracterizează prin părul lung de pe cap la fel ca o coamă de leu, o constituție compactă și urechi scurte. Picioarele lor sunt de lungime medie. Acestea sunt scurte și nu trebuie să depășească 7 cm. Blana de pe cap trebuie să aibă o lungime de cel puțin 5 cm, să înconjoare întregul cap în formă de cerc și să se termine la spate.

Blana dintre urechi poate fi despărțită pentru a crea un efect de bang foarte drăguț și amuzant. Puii mici și adolescenții pot avea părul lung pe părțile laterale, dar acest lucru ar trebui să dispară sau să se reducă semnificativ pe măsură ce cresc. La unele animale, această „fustă” nu dispare și reprezintă un dezavantaj. Este bine să știi că blana este de tipul standard de tip rollback, densă și de lungime medie, acoperind uniform întregul corp. În unele cazuri, haina mai lungă de pe părțile laterale formează fire umflate, în timp ce talia, spatele și partea superioară a coapselor rămân acoperite cu blană normală.

Iepure cap de leu. Cum a apărut aceasta?

În Europa, SUA și Marea Britanie, un iepure ornamental cu cap de leu poate avea o greutate maximă standard a rasei de 1700 de grame, cu o medie de 1400 de grame. Lungimea maximă a corpului împreună cu capul este de aproximativ 30 de centimetri.

Iepurii cu cap de leu sunt originari din Belgia. Se pare că acesta a fost creat de crescătorii care au încercat să reproducă un iepure pitic cu părul lung prin încrucișarea unui iepure vulpe miniatural și a unui iepure pitic olandez. Acest lucru a dus la o mutație genetică care a provocat apariția părului în jurul capului.

Această genă a devenit cunoscută sub numele „capului de leu”. Iepurele cu cap de leu a început să câștige popularitate în Europa, apoi a ajuns în SUA. În România, iepurii cu cap de leu au fost introduși pe piața avicolă în anii ’90, ca urmare a încrucișării iepurilor de angora cu pitici colorați, în mod normal păroși.

Ce temperament are acest animăluț de companie? Cum să ai grijă de el

În majoritatea cazurilor, iepurii cu cap de leu sunt animale de companie prietenoase și bine educate. Acestea pot fi învățate câteva trucuri interesante. Ei învață unele comenzi, cum ar fi să mănânce și să se joace. Se înțeleg bine cu copiii. Este bine să știi că acest tip de iepure adoră sparanghelul. În ultima perioadă, multe persoane au spus că au visat iepurele cu cap de leu.

Puii de iepure cu cap de leu pot prezenta încâlcituri până când blana lor pufoasă se transformă în cea a unui adult. Această transformare are loc aproximativ la 3-4,5 luni. După vârsta de 5-6 luni, îngrijirea pentru acesta este minimă, trebuie doar să inspectezi periodic iepurele pitic cu cap de leu pentru a te asigura că blana nu se încurcă. Unele nu au nevoie să fie pieptănate deloc, iar altele vor trebui pieptănate o dată la 1-3 luni. De asemenea, este important ca această rasă de iepure să se alimenteze doar cu mâncare specializată, eliminând plante care conțin polen.

Durata medie de viață a unui iepure cap de leu variază între 7 și 9 ani. O mare parte din longevitate depinde de îngrijire, dar și mai mult de o dietă adecvată, aceștia nu trebuie să consume pește, și de disponibilitatea unei asistențe veterinare regulate. În plus, pentru această rasă de iepuri, afecțiunea, chiar și compania, absența stresului și a singurătății sunt esențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *