Prima pagină » Magazin » Idei practice de amenajare pentru camera copilului
Idei practice de amenajare pentru camera copilului

Idei practice de amenajare pentru camera copilului

21 dec. 2020, 14:20,
în Magazin

Amenajarea camerei copilului este intotdeauna o incantare pentru parinti, mai ales atunci cand vorbim de nou-nascut. Ca in cazul oricarei alte incaperi din casa, in ceea ce priveste alegerea designului si culorilor, acestea trebuie sa fie in acord cu spatiul disponibil si cu ambientul general al casei.

In general, majoritatea parintilor doresc pentru camera copilului un loc ca de poveste, care sa induca o stare de bine si de relaxare, in care cel mic sa poata sa doarma linistit si sa se joace in siguranta. Pentru inspiratie poti verifica in mod constante tendintele si aparitiile noi de produse in categoriile de Home&Deco din magazinele online de mobila si amenajari interioare.

Alege culori relaxante

Primul pas in amenajarea camerei copilului este alegerea culorii pentru vopsirea peretilor. Este recomandat sa te indrepti spre nuante pale de verde sau albastru, fiind culori cunoscute pentru efectul relaxant, calmat si de odihnire a ochilor. De asemenea, poti alege nuante de crem sau galben, pentru mai multa lumina si vibratie pozitiva. Gasesti inspiratie in modul de alaturare a mobilierului culorii alese pentru pereti in categoriile de dormitor sau camera copilului in site-urile de Home&Deco.

Tapet si tablouri

Daca ai la dispozitie un spatiu restrans, poti alege o culoare deschisa pentru pereti si mobilier, dar cu accente de culoare prin postere cu scene de poveste, magice sau cu personaje fantastice. Tapetul cu norisori albi sau cu elemente din natura, amplasat pe peretele unde se afla patutul poate fi un mod inedit prin care sa adaugi mai multa personalitatea camerei. Alegerea tapetului este inspirata, pentru ca se poate schimba, dupa ce copilul creste si doreste cu totul alt design.

Spatiu de joaca

Indiferent de cat de mult spatiu ai la dispozitie este important pentru dezvoltarea copilului sa creeze un coltisor destinat jocului si descoperirii lucrurilor noi. Gasesti pe site-urile de Home&Deco o serie de spatii de depozitare carti si jucarii pentru copii, in culori vesele si cu personaje care ii vor incanta pe cei mici. De asemenea, alege o mocheta moale si cu diferite pattern-uri de care cel mic se poate folosi in jocurile sale, masuta cu scaune pentru jocuri distractive cu alt copii sau jucarii. Pentru un spatiu mai mare poti alege un mini-cort de poveste sau mini-bucatarie.

Corpuri de iluminat

Poti crea cu usurinta un cadru de poveste cu ajutorul corpurilor de iluminat precum norisori pufosi care se agata de perete si lumineaza in diferite culori, pentru un ambient special. Alege o lustra sau o aplica in forme vintage sau moderne, care sa aduca mai multa viata spatiului si sa completeze ideea de joaca si veselie. De asemenea, poti alege lampi cu proiector de stelute, galaxy sau scene din povesti, pe fond sonor. Ai la dispozitie o gama variata de modele la retailerii de Home&Deco online.

Mobilier multifunctional

Daca nu ai foarte mult spatiu la dispozitie pentru camera copilului, este mult mai practic sa optezi pentru corpuri de mobilier multifunctionale. De exemplu, poti combina spatiul de schimbat copilulul cu cel de depozitare, cu o comoda care are in partea superioara o parte destinata special schimbarii de scutece si ingrijit copilul. De asemenea, poti alege paturi sau patuturi prevazute cu sertare si spatii de depozitare, pentru a nu ocupa cea mai mare parte din camera cu un dressing voluminos.

Camera copilului ar trebui sa fie, indiferent de stilul pe care il abordezi, in spatiu sigur pentru joaca, un loc de relaxare si care sa stimuleze creativitatea celui mic. Incearca pe cat posibil sa te folosesti in mod inteligent de spatiile mici, pentru a crea un ambient cat mai aerisit si primitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`