Prima pagină » Culinar » Idei pentru un mic dejun consistent. Alimente recomandate de nutriționiști

Idei pentru un mic dejun consistent. Alimente recomandate de nutriționiști

14 sept. 2022, 16:00,
în Culinar

Astăzi există tot mai multe idei de mic dejun consistent pentru a încărca corpul cu energie pentru toată ziua. Este bine să știi că 25-30% din caloriile zilnice trebuie consumate în timpul mesei de dimineață.  Obținând o cantitate suficientă de carbohidrați dimineața, o persoană stabilizează nivelul zahărului din sânge, ceea ce ajută la reglarea poftei de mâncare.

Nutriționiștii din SUA au demonstrat că cei care iau micul dejun în fiecare zi au o treime mai puține șanse de a deveni obezi. Mesele de dimineață sunt incredibil de importante pentru creier deoarece nivelul de glucoză este restabilit. Prin urmare, școlarii și persoanele cu activitate cerebrală ridicată trebuie să ia obligatoriu micul dejun în fiecare dimineață.

branzoaice langa un bol cu smantana pe o masa

Nutriționiștii din SUA au demonstrat că cei care iau micul dejun în fiecare zi au o treime mai puține șanse de a deveni obezi

Idei mic dejun consistent. La ce oră este bine să iei prima masă?

Desigur, această întrebare depinde de caracteristicile individuale și de programul de viață. În modul standard de studiu sau muncă, prima masă poate fi luată în perioada de la 7:00 la 9:00. Micul dejun este cel mai bine de luat la 20-30 de minute după trezire. Ideal, înainte de micul dejun, faceți exerciții ușoare sau gimnastică. De asemenea, nutriționiștii recomandă să bei un pahar cu apă la temperatura camerei pe stomacul gol, astfel încât sistemele digestiv și endocrin se vor pregăti pentru prima masă.

Foarte des există cazuri în care organismul nu simte foame dimineața și o persoană nu ia micul dejun sau este limitată la un minim simbolic. Trebuie să lupți împotriva acestui lucru, este important să introduci acest obicei util în programul tău. După două săptămâni, organismul însuși va cere să fie hrănit dimineața.

persoana care mananca cu o furculita branzoaice dintr-o farfurie

Este bine să știi că 25-30% din caloriile zilnice trebuie consumate în timpul mesei de dimineață

Pentru a ajuta organismul să înceapă cu ușurință o nouă zi este bine să ai mai multe idei de mic dejun consistent. Printre cele mai recomandate produse pentru un mic dejun sănătos sunt terciurile, hrișca, fulgii de ovăz, orzul, meiul. Aceste alimente sunt considerate a fi cele mai utile alegeri pentru un mic dejun perfect.

Terciurile trebui să fie gătite în apă sau lapte, dar fără zahăr. Terciurile conțin o cantitate mare de carbohidrați utili, lenți, care saturează rapid stomacul și ajută persoana să nu simtă foamea mult timp.

Ce să mănânci dimineața? Alimente sugerate de specialiști

Pentru un mic dejun sănătos este bine să consumi dimineața 2 ouă. Recomandate sunt și orice alt fel de mâncare pregătit din ele, precum omletă sau ouă prăjite. Ouăle conțin multe vitamine și minerale utile pentru organism.

mai multe pahare cu musli si iaurt pe un suport de lemn langa un borcan cu musli si fructe uscate

Pentru a ajuta organismul să înceapă cu ușurință o nouă zi este bine să ai mai multe idei de mic dejun consistent

Muesli sunt la fel o idei foarte bună pentru un mic dejun sănătos. Cele cumpărate din magazin conțin mult zahăr, așa că este mai bine să-l gătiți singur. Pentru a pregăti muesli coaceți fulgi de ovăz, fructe confiate, nuci la cuptor, adăugând puțină miere. Este mai bine să folosiți și iaurt sau lapte cu conținut scăzut de grăsimi pentru un gust mai deosebit.

Printre cele mai ușoare idei de mic dejun consistent se numără pâine integrală cu cașcaval. Orice sandvișuri pe bază de pâine integrală fără adaos de sosuri și maioneză sunt binevenite. De exemplu, această pâine poate fi consumată cu brânză, pește roșu sărat sau șuncă de curcan. Produsele lactate sunt la fel o opțiune perfectă pentru un mic dejun sănătos. Acestea oferă organismului o mulțime de nutrienți, vitamina D, potasiu și calciu. Când urmați o dietă, este mai bine să acordați preferință celor cu conținut scăzut de grăsimi.

omleta cu legume langa un pahar cu suc, condimente si tacamuri pe o masa

Pentru un mic dejun sănătos este bine să consumi dimineața 2 ouă

Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
redactia.ro
Gestul neașteptat făcut de Gigi Becali în miez de noapte pentru George Simion.
Bugetul.ro
Moștenitorul lui Cristian Popescu Piedone nu se joacă. Primarul sectorului 5 vrea să-l facă uitat pe tatăl său și demarează un proiect care i-ar putea aduce și alte mandate
a1.ro
Gestul făcut de George Simion, imediat după ce a pierdut alegerile. Cum a fost surprins pe Aeroportul Otopeni în această dimineață
Playtech.ro
Singura gară din România în care nu a ajuns niciodată un tren. A fost construită la sfârșitul comunismului și abandonată imediat după Revoluție
observatornews.ro
Factorul decisiv care i-a făcut pe români să-l voteze pe Nicuşor Dan. Momentele cheie din noaptea victoriei
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
De ce refuza Mihai Eminescu să fie pozat. Există doar patru fotografii cu el
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Vizită surpriză pentru George Simion în toiul nopții. A dat cu el de pământ!
Playtech.ro
Pensionarii pot avea coasiguraţi? Ce spune legea în 2025
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
Anunţul BNR după rezultatele alegerilor prezidenţiale. Veste fabuloasă pentru români
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2025, turul 2! E TSUNAMI de la prima oră! Surprize mari după primele cifre!
redactia.ro
Cum a apărut Ilinca Simion la secția de vot din Mogoșoaia? Ce rochie a ales să poarte
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 mai 2025
20 mai 2025