Prima pagină » Culinar » Idei de rețete de paste de post. Perfecte și pentru vegani!

Idei de rețete de paste de post. Perfecte și pentru vegani!

01 aug. 2024, 13:13,
în Culinar

Variația poate fi atât de la tipul de paste, cât și de la ingredientele pe care la adaugi în preparat. Următoarele rețete de paste de post sunt ideale și pentru vegani, dar și pentru persoanele care vor să ia o pauză de la carne.

Rețete de paste de post

Pastele fără gluten cu măsline și usturoi este un preparat delicios și ușor, care are un timp de preparare mic. Ingredientele de care ai nevoie sunt: 100 g paste fără gluten, 2-3 linguri de ulei, 2-3 fire usturoi verde 25 gr, roșii uscate în ulei de măsline, 8-10 buc măsline mari 40 gr, sare după gust, pătrunjel proaspăt.

Începem prin a pune apa la fiert, iar în momentul când dă în clocot, adăugăm pastele. În acest timp, punem uleiul de măsline la încins, după care adăugăm usturoiul tocat. Trebuie lăsat pe foc cât să se înmoaie puțin. Apoi adăugăm roșiile uscate pe care le-am tocat anterior. Dup adăugăm măslinele tocate, condimentăm cu sare și amestecăm tot. Luăm pastele fierte, le strecurăm și adăugăm în tigaie. Încingem focul și amestecăm pentru a pătrunde aromele. La final presărăm pătrunjelul uscat și se pot servi.

Pastele cu ciuperci și ulei de avocado cu chilli sunt la fel de gustoase. Avem nevoie de: 250 gr paste integrale, 2 linguri ulei măsline, 120 gr ceapă verde 8 fire ceapă, 500 gr ciuperci champignon, 3 căței usturoi, 2 linguri ulei de avocado cu chilli.

La fel, fierbe, pastele pe care le scurgem într-un castron. Urmează să călim ceapa în uleiul de măsline încins. Apoi adăugăm ciupercile spălate, curățate și feliate. Amestecăm totul și lăsăm pentru 3-4 minute. Înainte de a lua de pe foc, adăugăm usturoiul trecut prin presă. Mai lăsăm pe foc cât să se evapore apa lăsată de ciuperci și apoi adăugăm pastele fierte. La final adăugăm două linguri de ulei de avocado cu chilli.

Pastele, un preparat extrem de versatil

Pastele fără gluten, cu busuioc, spanac și usturoi este un preparat foarte aromat și sănătos. Pentru a-l face, ai nevoie de: 100 gr paste fără gluten, sare, 4 lg ulei măsline, 2-3 fire usturoi verde, 70-100 gr spanac, 7 gr busuioc 30 frunze.

În timp ce pastele sunt la fiert, spălăm, tocăm și punem deoparte usturoiul. Spălăm spanacul și usturoiul și pe lăsăm pe un prosop de hârtie, după care le tamponăm ușor cu un șervet. Tăiem apoi spanacul și busuiocul și tăiem în fâșii. Apoi putem pune la călit usturoiul în ulei de măsline, la foc mediu, pentru un minut și jumătate. Adăugăm apoi spanacul și busuiocul și mai lăsăm pentru un minut, timp în care amestecăm ușor. Oprim focul, adăugăm pastele și mai amestecăm ușor. Preparatul este gata.

Tot cu spanac, putem face o rețetă de paste cu pesto. Ingrediente: 300 gr spaghete integrale, 500 gr spanac curățat, 50 gr nucă tocată, 50 ml ulei măsline, 80 gr semințe pin crude sau ușor trase la tigaie, 1 legătură pătrunjel tocat mărunt, 20 gr busuioc proaspăt tocat, sare roz Himalaya, 2-3 căței usturoi tocați grosier.

După ce fierbem pastele, le punem într-un castron cu o lingură de ulei de măsline și amestecăm. Pentru sosul de pesto, punem semințe de mugur de pin într-o tigaie ceramică și le tragem pentru 2-3 minute, fără ulei, timp în care amestecăm. Apoi punem în robot semințele de pin, pătrunjelul tocat grosier, busuiocul, sarea, usturoiul, uleiul de măsline și le tocăm. Apoi, într-o tigaie punem o lingură de ulei de măsline, pastele și sosul pesto și amestecăm. Adăugăm apoi spanacul și mai lăsăm pe foc pentru două minute. La final, presărăm nuca.

Pastele de post sunt la fel de gustoase ca preparatele cu carne, fiind sățioase și aromate în același timp. Puteți încerca aceste rețete în orice moment al anului datorită gustului lor deosebit de bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`