Când timpul nu vă permite să petreceți ore în bucătărie, dar pofta de dulce se face simțită, prăjiturile rapide sunt răspunsul ideal. Aceste rețete nu doar că se prepară în timp record, dar sunt și extrem de delicioase.
Prăjiturile rapide reprezintă o alegere perfectă pentru acele momente când aveți nevoie de un răsfăț culinar fără a aloca mult timp sau efort. Fie că sunteți în căutarea unor deserturi pentru o ocazie specială sau doar pentru a adăuga un pic de dulce în rutina zilnică, veți găsi aici inspirația perfectă.
Idei de prăjituri rapide
Cele mai simple rețete de prăjituri rapide, fără etape peste etape, fără operațiuni complicate, aceste rețete le poate face oricine și sunt gata în maxim 10 minute, fie că vorbim de băgat la cuptor sau la frigider, după caz.
Prima idee de prăjitură rapidă este lămâița glazurată. Pentru această rețetă nu-ți trebuie mai mult de 10 minute iar cât timp ea e la cuptor, tu poți pregăti glazura fină și aromată din belșug cu lămâie, care să-i mai taie din dulceață. Este o rețetă de prăjitură perfectă pentru o după-amiază de weekend, în care ai musafiri dar nu și chef de deserturi elaborate.
Cheesecake 9 minute, o rețetă care nu degeaba se numește așa. Această rețetă îți garantează că o dai la cuptor în mai puțin de 9 minute, dacă te miști repejor, apoi tu îți poți vedea de treabă liniștit, dacă mai ai și alte pregătiri de făcut. Îl poți servi cu puțină frișcă și dulceață și prăjitura este gata, obții cel mai rapid cheesecake pe care îl poți pregăti.
Prăjitura arlechin are un strat crocant, gem acrișor, bezea pufoasă și nucă rumenită. Este o rețetă de prăjitură simplă, care să fie și gustoasă dar și tradițională.
O altă rețetă gata în doar 10 minute este tortul de cereale, este rapidă și ai nevoie de doar câteva ingrediente. O altă rețetă cu ingrediente puține este prăjitura rapidă cu biscuiți, ai nevoie de doar 4 ingrediente, la aceste ingrediente, puteți adăuga și cafea instant pentru mai multă aromă, e o rețetă fără coacere și fără bătăi de cap. E o prăjitură care se face cu ouă crude, însă, exact așa se face și tiramisu deci nu are ce să nu iasă bine.
Pentru această rețetă trebuie să te asiguri că ouăle sunt proaspete.
Trucuri în bucătărie
Este greu să egalezi gustul unei prăjituri preparate în casă, însă pregătirea ei necesită o atenție sporită. De la selectarea atentă a ingredientelor, până la glazura delicioasă, este important să controlezi pe parcurs toate elementele, pentru a obține rezultatul perfect.
Iată mai jos câteva trucuri de care să ții cont, și care te vor ajuta în obținerea celor mai bune prăjituri făcute acasă.
Ingredientele trebuie cântărite conform fiecărei rețete, cu ajutorul unui cântar de bucătărie. Chiar dacă obișnuiești să cântărești „din ochi”, la prăjiturile fine de casă mai ales, unde sunt importante măsurile, acesta te va ajuta să nu dai greș cu măsurile.
Atunci când lucrezi cu aluat de copt folosește ingrediente la temperatura camerei, acest sfat se aplică pentru orice feluri de mâncare atunci când ai nevoie de aluat de copt; când pregătești creme fine, poți tăia untul cubulețe pentru a lucra mai ușor.
Pentru un pandișpan perfect, nu este nevoie să pui hârtie de copt și pe marginile tăvii, ci doar la bază. Îți va fi mai ușor să lucrezi cu un aluat de prăjitură dacă îl întinzi între două foi de hârtie de copt, înainte de a-l pune în tavă; astfel nu se va rupe, și îl poți tăia la dimensiunea dorită.
Pentru a obține o cremă perfectă din gălbenușuri, amestecă-le cu zahărul și apoi adaugă pe rând câte o lingură de apă (de exemplu, la 300 de grame de zahăr ai nevoie de 10 linguri); trebuie să bați apoi totul într-un vas pe baie de aburi, până compoziția își dublează sau chiar triplează volumul.
Iată, așadar, care sunt o parte din secretele și trucurile care te vor ajuta să obții prăjituri rapide și delicioase acasă.