Prima pagină » Culinar » Idei de prăjituri pentru diabetici. Cum îți ții sub control glicemia, făcându-ți poftele

Idei de prăjituri pentru diabetici. Cum îți ții sub control glicemia, făcându-ți poftele

07 aug. 2024, 08:54,
în Culinar

Aceste rețete sunt sigure pentru pacienții care suferă de diabet, nefăcând niciun dezechilibru glicemic și păstrându-și totodată aroma gustoasă. Iată câteva idei de prăjituri pentru diabetici pe care le puteți încerca la voi acasă.

Idei de prăjituri pentru diabetici

Prăjitura cu vanilie și cocos este un deliciu culinar, indiferent dacă suferiți sau nu de diabet. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 6 ouă mari separate, la temperatura camerei, 100 grame de unt topit și răcit, două lingurițe de esență de vanilie, două linguri de lapte de migdale neîndulcit, 60 de grame de făină de cocs, 100 de grame îndulcitor pudră și o linguriță și jumătate de praf de copt.

Primul pas este de a bate albușurile bine, după care, în alt vas, bateți gălbenușurile împreună cu esența de vanilie și îndulcitorul pudră. După adăugați untul topit și răcit, împreună cu laptele de migdale neîndulcit și amestecați bine. Praful de copt îl amestecați cu făina de cocos, apoi incorporați treptat în compoziția cu gălbenușuri. La final, adăugați și spuma de albuș. Compoziția rezultată o puneți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și apoi în cuptorul preîncălzit. Lăsați prăjitura timp de 40 de minute să se coacă la 180 de grade.

O altă idee de desert este prăjitura cu ghimbir. Pentru aceasta aveți nevoie de cinci ouă mari la temperatura camerei, 120 de grame de unt topit, 120 de grame de iaurt la temperatura camerei, 250 de grame de făină de migdale, trei lingurițe de praf de copt, patru lingurițe de ghimbir pudră, o linguriță de scorțișoară și 120 de grame de îndulcitor.

Amestecați într-un bol făina de migdale, praful de copt, ghimbirul pudră, scorțișoara și îndulcitorul. În alt bol amestecați ouăle și iaurtul, iar la final adăugați untul topit și răcit. Amestecați compozițiile până devine cât mai omogen. Rezultatul final îl puneți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o dați la cuptorul preîncălzit. Prăjitura trebuie să stea la cuptor pentru 40-50 de minute, la 180 de grade.

Deserturi fără zahăr și sănătoase

Prăjitura cu piersici este o altă opțiune perfectă pentru diabetici. Pentru umplutură aveți nevoie de 300 de grame de piersici feliate, 170 de grame de zucchini, două linguri de unt topit, două linguri de zeamă de lămâie și două linguri de îndulcitor granulat. Pentru topping: 250 de grame de făină de migdale, 120 de grame de unt topit, patru linguri de îndulcitor granulat, o linguriță de praf de copt, o linguriță de esență de vanilie, o linguriță de scorțișoară și puțină sare.

Prima dată curățați zucchini de coajă, îndepărtați semințele și feliații. Apoi le puneți într-un bol alături de feliile de piersică, îndulcitorul, zeama de lămâie și untul topit. Totul trebuie amestecat și pus în tava pentru copt. Pentru topping, amestecați într-un bol toate ingredientele necesare. Compoziția rezultată o adăugați peste cea de piersici. Coaceți apoi prăjitura la cuptor, pentru 40-45 de minute, la 180 de grade.

Prăjitura cu portocale este o altă rețetă delicioasă care nu conține zahăr și e ideală pentru cei cu restricții în acest sens. Ingredientele necesare sunt: 250 de grame de făină de migdale, două portocale spălate bine de aproximativ 10 cm diametru, cinci ouă, o linguriță de praf de copt, două lingurițe de extract de portocale, o linguriță de esență de vanilie pudră, semințe de 6 păstăi de cardamon pisate, 16 picături de îndulcitor lichid de stevie și o mână de fulgi de migdale pentru decor.

Primul pas este de a pune portocalele într-o oală plină cu apă rece și să acoperiți cu un capac. Puneți oala la foc mediu și fierbeți pentru o oră. Portocalele trebuie să stea permanent sub apă. După acest timp, lăsați portocalele să se usuce și să se răcească. Apoi, le tăiați în jumătăți și le curățați de sâmburi, după care le pasați cu ajutorul unui robot. Apoi, separați gălbenușurile de albușuri și le bateți pe cele din urmă pentru o compoziție fermă. Adăugați toate ingredientele, mai puțin spuma de albușuri, peste pireul de portocali și amestecați bine. La final, adăugați spuma de albușuri și amestecați ușor. Lăsați prăjitura pentru 50 de minute în cuptor, la 180 de grade.

Există nenumărate idei și variante de prăjituri pentru diabetici la care puteți apela, bucurându-vă atât organismul, cât și papilele gustative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *