Prima pagină » Informații utile » Idei de nume grecești de băieți. Apelative deosebite pentru cel mic

Idei de nume grecești de băieți. Apelative deosebite pentru cel mic

01 aug. 2024, 12:13,
BZI.ro, în Informații utile

Deoarece există șanse ca ele să fi aparținut cândva unor zei, aceste nume îi vor da o identitate aparte celui mic. Iată idei de nume grecești de băieți, dar și semnificația lor.

Nume grecești de băieți

Adonis este un nume foarte popular și folosit. Numele înseamnă putere și grație și poate fi prescurtat ca „Don”.

Andrei vine de la cuvântul grecesc „androis” și înseamnă bărbătesc. Ca o alternativă este numele Anderson.

Angelo este popular încă din anii 1880 li provine de la cuvântul grecesc „messenger” și este o variantă mult mai masculină a numelor „Angel” sau „Angela”.

Alexandru este inspirat după Alexandru cel Mare, care a răspândit cultura greacă în restul Peninsulei și înseamnă apărător al omenirii. Dacă dorești variante mai deosebite, poți alege Alexei sau Xander.

Apollo este inspirat după zeul muzicii, al adevărului și al vindecării. Zeul Apollo a fost unul dintre cele mai importante 10 zeități.

Atlas este un nume mai neobișnuit care denotă forță fizică și inteligență. Provine de la zeul care a fost însărcinat cu susținerea pământului pe umeri.

Basil provine din cuvântul grecesc „basileus” și înseamnă rege. Nume popular de la mijlocul anilor 1900, poate avea pseudonimele Bas sau Baz.

Damon este un nume ce semnifică prietenie adevărată și încredere.

Dennis provine de la numele grecesc Dyonisos, zeul fertilității și a vinului.

Demetri este pronunțat în mod tradițional Dimitri și amintește de zeul agriculturii și feritilității.

Dorian provine de la numele „Dorus”, numele nepotului lui Zeus și fondator al dorienilor.

Numele grecești, semn de putere și vitalitate

Numele Jason vine din mitologia greacă de la un erou clasic și înseamnă tămăduitor.

Numele Nicholas, care deja a prins popularitate la noi în țară, provine de a grecescul „Nikolaos” care înseamnă „victoria oamenilor”. Numele poate fi prescurtat foarte frumos ca Niko.

Orion este un nume care atrage atenția din ce în ce mai mult în ultimii ani. Se spune că zeul Orion, fiul lui Poseidon, s-a transformat într-o constelație în urma morții sale.

Otis, sau Otus, a fost unul dintre Giganți, o rasă superioară, mai mare și mai puternică a omului.

Timotei provine de la cuvântul grecesc „time” care înseamnă onoare și respect. Poate fi prescurtat ușor la Tim sau Timo.

Andreas este vine de la unul dintre apostolii care l-au protejat pe Iisus.

Leonidas înseamnă fiu al leului.

Ares, este un nume popular care înseamnă zeu al războiului.

Zeno vine de la zeul cerului și a luminii.

Alte idei de nume: Abantiades, (patronimic purtat de urmașii lui Abas), Abaris, (har, magie, vindecător), Abas (tata), Abeus, (denumirea purtată de Apollo), Absyrtus, (fratele Medeei), Abyla, (culme care a format strâmtoarea Gibraltar), Academus, (nume erou grec), Acamas (numele fiului lui Theseus și al Phaedrei), Cary (dragoste, fortăreață), Catinca (pur), Celeus, (fiul lui Eleusis), Cephalus, (fiul lui Deion și al Diomedei), Theodor (dar de la Dumnezeu, darul lui Dumnezeu), Zenon (gazdă, primitor, ospitalier), Zinon (dar al lui Zeus), Damian (a îmblânzi, a supune, a domesticii), Darius (cel care posedă bunuri, cel care menține binele), Dermot (om liber, lipsit de invidie), Diogene, (născut din Dumnezeu), Donat (dăruit), Dumitru (mama pământului), Elian (soare), Elias, (Dumnezeu este Domnul meu, Dumnezeul meu este Iahve).

Varietatea de nume grecești de băieți este foarte mare, toate inedite și speciale în felul lor. Dacă vrei ca cel mic să inspire putere și grație, sigur vei găsi un nume pe placul tău din aceste exemple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *