Prima pagină » Culinar » Idei de mic dejun rapid. Iată câteva idei de mese sănătoase și ușor de preparat

Idei de mic dejun rapid. Iată câteva idei de mese sănătoase și ușor de preparat

04 iul. 2024, 09:01,
BZI.ro, în Culinar

Prima masă din zi e considerată, de mulți nutriționiști, cea mai importantă masă din zi. Așadar, trebuie să fie atât hrănitoare, cât și ușoară de făcut. Iată câteva idei de mic dejun rapid de făcut.

Idei de mic dejun rapid

Omleta este cea mai la îndemână variantă de mic dejun. Însă, să o prepari într-un timp scurt, dar cu un rezultat delicios, îți ia mai puțin decât te-ai aștepta. Pentru a face o omletă deosebit de delicioasă, ai nevoie de: 10 ouă, 3 fire ceapă verde sau 1 ceapă uscată, 1 cățel mare de usturoi, 1 ardei capia roșu, 2 linguri iaurt sau smântână, 2 roșii, mărar verde, 150-200 gr. kaiser, slăninuță sau altă carne afumată, 100 gr. brânză telemea, și, după gust, sare și piper.

Batem ouăle împreună cu smântâna, mărar tocat, sare și piper, după care bucățelele mici de carne pe care le punem într-o tigaie la prăjit. După 5 minute, la foc mic, adăugăm ceapa tăiată, călim câteva minute și apoi adăugăm ardeiul tocat. După alte 3-4 minute, pune și usturoiul tocat, iar apoi roșiile tocate. Lăsăm la fiert pentru 7 minute.

După acest timp, turnăm compoziția de ouă, amestecăm puțin și punem telemeaua. Punem toată compoziția la cuptor, la 180 de grade. Ținem în cuptor până se face bine și după preparatul e gata de servire.

O altă variantă sunt ouăle turcești. Pentru ele e nevoie de 3 ouă, 300 g iaurt grecesc, 30 g unt, 3 căței usturoi, 3 linguri zeamă de lămâie, 1 lingură ulei floarea soarelui sau 2 linguri ulei de măsline, 1 vârf linguriță de boia sau vârf de fulgi de ardei iute, 1 praf sare, 1 praf mărar tocat, lipie sau pâine prăjită.

Curățăm trei căței de usturoi, îi pisăm și îi adăugăm în iaurt. Punem apoi untul într-o tigaie, la foc mic, și îl lăsăm să se topească. Adăugăm apoi uleiul de boia și trecem la ouă. Ouăle le vom face poșate. Punem într-o farfurie iaurtul, peste el turnăm untul și apoi ouăle poșate. Asezonăm cu puțină sare și mărar și e gata de servire.

Mâncare rapidă și sănătoasă

Trebuie să avem în vedere și mic dejunuri pentru cei care suferă de afecțiuni și nu pot consuma anumite alimente. Astfel, o variantă sigură este budinca de chia. Ai nevoie doar de 2 linguri de ulei de cocos, ½ cana de semințe de chia și o lingura de sirop de arțar. Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele într-un bol și să lași la rece peste noapte pentru a lăsa să se umfle semințele de chia. Dimineață, bundica e gata de servire.

Pâinea prăjită cu guacamole este o variantă deosebit de delicioasă. Ai nevoie de 2 avocado, sucul de la o lămâie, ½ linguriță de sare, ½ cană de roșii cherry înjumătățite, ½ ardei iute mărunțit, ½ ceapă roșie mărunțită, un cățel de usturoi tocat mărunt, o linguriță de pătrunjel tocat mărunt și 4 felii de pâine prăjită. Pentru a face pasta de guacamole, doar trebuie să amesteci toate ingredientele într-un bol. Pasta rezultată se servește cu pâine prăjită.

Ovăzul este un mic dejun destul de popular, dar și versatil. O variantă delicioasă este ovăzul cu merișoare și fistic. Ingredientele sunt: ½ cană de lapte, o cană de fulgi de ovăz, un praf de sare, 2 linguri de sirop de arțar, 2 linguri de fistic mărunțit și o lingură de merișoare deshidratate. Laptele trebuie fiert într-un ibric, unde adăugăm fulgii de ovăz și sarea. Lăsăm 5 minute pe foc, cât să se umfle ovăzul. La final, se va amesteca cu sirop de arțar și va fi servit cu merișoarele deshidratate și fistic.

Toată lumea preferă un mic dejun rapid, dar asta nu înseamnă că trebuie să aibă și un gust banal. Se pot face preparate cu adevărat gustoase, într-un timp scurt, important este să fim creativi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *