Prima pagină » Informații utile » Idei de meniu pentru postul intermitent! Slăbește fără să renunți la alimentele tale favorite!

Idei de meniu pentru postul intermitent! Slăbește fără să renunți la alimentele tale favorite!

15 oct. 2024, 13:52,
Redacția BZI în Informații utile

Imaginează-ți un meniu de post intermitent care să nu fie doar despre ceea ce mănânci, ci și despre când nu mănânci, acest obicei alimentar nu este doar o dietă, acesta explorează intervalul dintre mese. Astfel că, în era plină de informații despre nutriție și sănătate, o practică care a cucerit atenția și curiozitatea este chiar acest obicei alimentar.

Cum să slăbești cu postul intermitent? Concret, ai voie să mănânci orice, important este momentul în care mănânci. Acesta nu este așadar, o dietă propriu-zisă, ci mai degrabă un tipar alimentar pe care să-l urmezi pe termen lung.

Idei de meniu pentru postul intermitent

Structura unui meniu în postul intermitent trebuie să fie echilibrată, să ofere nutrienți esențiali și să asigure satisfacția alimentară în timpul perioadelor de alimentare.

Meniul pentru metoda 16/8 în postul intermitent se axează pe consumul alimentelor sănătoase, echilibrate și hrănitoare în timpul perioadelor de alimentare. Așa că, iată un exemplu de meniu pentru o zi, cu o fereastră de alimentare de 8 ore, începând cu micul dejun la 10 și încheind cu cină la ora 18.

Astfel că la micul dejun puteți consuma o omletă cu legume, o felie de avocado, un măr sau o portocală și puteți bea o ceașcă de ceai negru asu cafea neagră fără zahăr.

Ca gustare, la ora 12:30, puteți consuma un pumn de migdale sau nuci și o banană pentru ca mai apoi, la prânzul de la ora 14 să mâncați un piept de pui la grătar sau pește, orez brun sau cușcuș și o salată cu frunze verzi, roșii și castraveți.

Pentru gustarea de după amiază, de la ora 16:30 puteți consuma un iaurt grecesc cu fructe de pădure proaspete și un pumnt de semințe de dovleac.

Pentru cină puteți prepara tofu la grătar sau o altă sursă de proteină vegetală, broccoli sau sparanghel cu ulei de măsline și usturoi, cartofi dulci la cuptor sau orez integral, după care puteți servi o infuzie de plante sau apă cu lămâie.

Metoda 5:2

Metoda 5:2 a postului intermitent presupune consumul de calorii în cinci zile și restricționarea calorică semnificativă în celelalte două. Acesta este un exemplu de meniu pentru o zi de post, ziua de restricționare calorică, în cadrul metodei 5:2.

Ziua de post constă în 500 – 600 de calorii pentru femei, 600 – 800 de calorii pentru bărbați. Astfel că la micul dejun se va consuma o omletă cu spanac și ciuperci alături de o felie de pâine integrală și un iaurt grecesc cu fructe de pădure și o mână de migdale.

Ca gustare puteți mânca un măr sau o pară, iar pentru prânz puteți servi o salată de ton cu fasole neagră, roșii și dressing din ulei de măsline și o supă de linte cu legume și o felie subțire de brânză. Gustarea fiind alcătuită dintr-o mână de morcovi baby cu hummus.

Cina constă într-un piept de pui la grătar cu sparaghel și quinoa alături de tofy stir-fry cu legume și conopidă la cuptor sau chiar o porție de borș de pui. Mai sunt și alte variante de meniu post-intermitent precum este meniul de la postul cu restricție de timp sau de la postul cu o singură masă pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`