Prima pagină » Culinar » Idei de mâncare sănătoasă. Lipiile sunt versatile, și pot fi umplute într-o mulțime de moduri

Idei de mâncare sănătoasă. Lipiile sunt versatile, și pot fi umplute într-o mulțime de moduri

28 sept. 2023, 15:57,
BZI.ro, în Culinar

Lipiile reprezintă o delicatesă de pâine din făină integrală, plată, având origini în Orientul Mijlociu și răspândindu-se ulterior în bucătăriile nord-africane, balcanice și mediteraneene. Această varietate de pâine este adesea denumită și pâine libaneză, siriană sau arăbească.
Iată câteva idei de rețete de mâncare sănătoasă cu lipii umplute pe care le poți încerca.

Idei de mâncare sănătoasă

Da, poți să mănânci ieftin, sănătos si gustos. Iată câteva idei de rețete de mâncare sănătoasa cu lipii umplute pe care le poți încerca.

Lipie cu omletă

Un mic dejun sănătos și delicios pe care întreaga ta familie îl va aprecia. Acest sandviș din lipie cu omletă pare foarte simplist, dar așteaptă până afli ce conțin ouăle.
Amesteca ouăle cu brânză cheddar, fasole neagră, ceapă verde, salsa și iaurt grecesc transformă omleta clasică într-o operă de artă. Așadar, chiar dacă este vegetarian, cu siguranță că chiar și cei care consumă carne l-ar savura cu plăcere.

Lipie cu salată Caesar și pui

Ce poate fi mai bun decât o clasică salată Caesar cu pui? Una servită în lipie, desigur. Aceasta este o modalitate minunată de a transforma orice salată într-o masă consistentă și hrănitoare. Această rețetă include pui la grătar, salată verde, parmezan și stropită cu un dressing Caesar cremos. Este pur și simplu uimitoare.

Lipie cu legume cuptor și sos romesco

Acest preparat cu lipie pare că ar fi venit direct dintr-un restaurant. Lipiile unse cu sos și legumele coapte și aromate, oferă o combinație pur și simplu divină. Năutul, dovlecelul și dovleacul sunt condimentate cu paprika și cayenne și coapte la până își eliberează aroma. Sosul este ceea ce face acest preparat atât de special. Printr-un amestec irezistibil format dintr-o felie de pâine, migdale, roșii, oțet de vin roșu și ardei copți roșii vei obține un sos Romesco gustos și revigorant. Împreună, acestea creează cea mai delicioasă combinație de arome.

Lipii cu piersici

Momentul ideal pentru servirea desertului, este la micul dejun. Nu veți putea rezista acestor lipii dulci și răcoritoare cu piersici! Unse cu un strat de brânză ricotta și cu felii de piersici suculente, zmeură și afine proaspete deasupra, acestea sunt un mod foarte plăcut și sănătos de a-ți începe ziua, și sunt gata în doar 15 minute.

Inspirație grecească

Ce ai spune de o lipie cu straturi de cremă de usturoi, hummus, castraveți, roșii, măsline Kalamata, brânză feta și ceapă verde? Aromele și texturile pe care le vei experimenta creează dependență, și sunt o alternativă foarte sănătoasă.

Salată grecească și pui

Aceasta este o altă masă gustoasă și sănătoasă pe care cu siguranță vei dori să o introduci în rotația ta săptămânală de mâncare. Lipiile din grâu integral sunt umplute cu salată de pui stropită cu vinegretă. Salata este o combinație minunată de salată de roșii cherry, castraveți, brânză feta, hummus și pui. Nu numai că este sănătoasă și gustoasă, dar este o modalitate minunată de a transforma puiul rămas de la rotisor într-o altă masă fabuloasă.

Pita cu pui la grătar și sos BBQ

Aceste lipii sunt pline cu o combinație minunată de pui la grătar în sos BBQ, brânză feta sfărâmată și legume crocante. Combinația de proteine, legume și grăsimi, îți oferă toți nutrienții de care ai nevoie la o masă. Și mai important, este delicioasă! Atât aromele, cât și combinațiile de texturi îți vor încânta cu siguranță papilele tale gustative.

Lipii cu cartofi dulci și sos BBQ

Această rețetă este formată dintr-o combinație irezistibilă de arome dulci, sărate și proaspete. Este vegetariană și sănătoasă, dar este și de-a dreptul delicioasă! Cu topping-uri precum sos BBQ, cartofi dulci, ceapă, ardei gras, broccoli și mozzarella, această pizza are cu siguranță o culoare vibrantă și este deosebit de delicioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *