La orice masă, garniturile pentru friptură sunt nelipsite, iar diversitatea lor este ceea ce completează cu adevărat o masă.
Garnituri delicioase pentru friptură
Orezul este o variantă la îndemână, fie că îl gătim simplu sau cu legume, este ușor și rapid de preparat. Un alt avantaj este faptul că este o mâncare ușoară, ce completează perfect carnea care se digeră, de obicei, mai greu. Orezul îl putem face pilaf cu legume, având o savoare aparte. Acesta nu se gătește greu, fiind gata în maxim 40 de minute.
O altă variantă de garnitură este năutul cu ciuperci și porumb. Aceasta este o variantă sățioasă, cu un gust deosebit și de asemenea, ușor de preparat. Dacă doriți, puteți chiar combina năutul cu orezul pentru o garnitură deosebită.
Drept garnitură ușoară, putem prepara și legume, sub diferite forme. Legumele la grătar sunt cele mai preferate, însă o idee inedită sunt legumele la cuptor. O combinație de efect este dovleacul cu vânătă la cuptor, fiind o variantă sănătoasă și facilă. Pentru a face o garnitură deosebită din legume, indiferent dacă sunt la grătar sau cuptor, putem adăuga la ele un sos de usturoi cu iaurt.
Ciupercile umplute la grătar sunt o altă idee delicioasă de care nu te poți sătura, fiind gata în doar 10 minute. Acestea pot fi umplute cu cașcaval care se va topi, fiind un preparat cu care veți putea da pe spate invitații.
O garnitură care îți amintește de copilărie este fasolea păstăi cu smântână. Sosul de smântână este cremos, iar alături de aroma usturoiului și păstăile fragede, rezultă ceva cu adevărat delicios.
Garnituri din cartofi
Garniturile pe bază de cartofi sunt cele mai populare prin prisma varietății de moduri în care pot fi preparați aceștia, dar și din faptul că, oricum i-ai pregăti, sunt gustoși și nu aveți cum să dați greș cu ei.
O variantă populară sunt cartofii la cuptor. Aceștia se pot face în diferite feluri, ori cu mozarella, ori cu cremă de brânză, ori cu ciuperci. Cartofii wedges, prin lipsa uleiului sunt o variantă sănătoasă de a servi cartofii.
Cartofii, după cum bine știm, mai pot fi serviți și sub formă de piure, cremos, fin și gustos. Cartofii natur sunt posibil cea mai sănătoasă variantă.
Desigur, aceștia pot fi preparați și la tigaie, cartofii prăjiți fiind nelipsiți din lista garniturilor. Puteți să-i faceți simpli sau puteți să vă jucați cu rețeta clasică. Aceștia merg de minune cu mărar și usturoi, sau chiar cu brânză sau cașcaval.
Foarte gustoși sunt și cartofii copți, acompaniați de unt sau ulei de măsline.
Importat pentru aceste rețete este să alegeți cartofi sănătoși, fără să fie loviți, și dulci. Asta poate influența gustul final incredibil de mult. Importantă este și condimentarea, sarea fiind desigur nelipsită, însă, după, gust, adăugarea altor condimente este esențială pentru un plus de savoare.
Variantele de garnituri pentru friptură sunt nenumărate, putând fi ușor adaptate la preferințele noastre.