Prima pagină » Lifestyle » Idei amenajare dormitor îngust. Cum să profităm la maximum de spațiul disponibil
Idei amenajare dormitor îngust. Cum să profităm la maximum de spațiul disponibil

Idei amenajare dormitor îngust. Cum să profităm la maximum de spațiul disponibil

24 aug. 2023, 16:02,
BZI.ro, în Lifestyle

Un dormitor îngust poate fi dificil de amenajat deoarece acest spațiu necesită în mod tradițional mai multe piese de mobilier, cum ar fi noptiere de ambele părți ale unui pat, și un dressing sau dulap, piese care pot fi dificil de încorporat într-un spațiu mic. Această formă de cameră poate fi de asemenea dificilă din punct de vedere a designului, deoarece pereții laterali foarte lungi risca să pară fără de sfârșit, conferind o atmosferă neliniștitoare. Vestea bună este că există o mulțime de idei amenajare dormitor îngust pentru a profita la maximum de un dormitor mic cu această formă ciudată. În continuare, vă prezentăm 6 idei de dormitoare înguste ce pot servi ca sursă de inspirație pentru designul ales, având în același timp o componentă practică.

Idei amenajare dormitor îngust

Optimizați-vă spațiul de depozitare de sub pat. Patul (și spațiul de dedesubt) este arma ta secretă în ceea ce privește maximizarea spațiului de depozitare într-o cameră îngustă. Investiția într-un pat care este echipat cu sertare de depozitare poate face minuni în ceea ce privește eliminarea aglomerației din dormitor și vă ajută totodată să vă organizați mai bine. De asemenea, puteți cumpăra pur și simplu niște coșuri de depozitare pentru a le glisa sub cadrul patului dacă acesta este suficient de înalt.

Paturile rabatabile au un mecanism prin care pot fi ridicate la perete. Având la dispoziție o suprafață limitată, probabil că încercați să profitați la maximum de spațiul disponibil. Un dormitor îngust poate beneficia serios de pe urma acestui mecanism, deoarece creează spațiu suplimentar atunci când vă distrați, studiați sau vă relaxați, oferind în același timp multă comoditate atunci când este timpul să trageți pe dreapta.

Folosește-te de oglinzi pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare. Oglinzile sunt de mare ajutor atunci când vrem să dăm iluzia de un spațiu mai mare. Introducerea acestora va face camera să pară mai mare într-o clipă, și reprezintă de asemenea o modalitate excelentă de a sparge golul de pe pereții lungi și înguști.

Este în regulă să încălcați regulile de amenajare

Utilizarea comodei pe post de noptieră poate fi un pont de luat în considerare. Este în regulă să încălcați regulile tradiționale de design atunci când este vorba de economisirea spațiului. Un dulap mic poate intra fără probleme în rolul unei noptiere. În plus, astfel este creat spațiu suplimentar în cameră pentru lucrurile cu care ne delectăm înainte de culcare, cum ar fi cărți și lumânări parfumate. Un raft suspendat pe peretele alăturat este de asemenea o idee care este păcat să nu fie luată în seamă.

Vopsiți cei 2 pereți mai mici într-o nuanță mai închisă decât pe ceilalți 2 mai lungi. Pereții în nuanța mai închisă vor da iluzia că se apropie unul de celălalt, și astfel camera se va simți mai pătrată și mai bine proporționată, în loc de dreptunghiul îngust care este de fapt.

Puteți împodobi pereții lungi cu picturi sau decorațiuni pentru a crea un punct de interes. Cu toate acestea, este mai bine să evitați așezarea mai multor rame atârnând una lângă cealaltă în cazul în care sunt toate de aceeași culoare, dimensiune și din aceleași materiale. Aceste idei amenajare dormitor îngust vă pot ajuta să vă amenajați într-un mod practic camera în care dormiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *