Prima pagină » Economic Local » Ideea inedită a unor antreprenoare, afacere de succes unică în Iași! Eliza Bogdan: „Nu am auzit până în acest moment ca în Iași să fie acest concept” – FOTO

Ideea inedită a unor antreprenoare, afacere de succes unică în Iași! Eliza Bogdan: „Nu am auzit până în acest moment ca în Iași să fie acest concept” – FOTO

26 iul. 2023, 02:00,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Ideea inedită a unor antreprenoare din Iași are succes. Eliza Bogdan și Adina Moșneagu au înființat Pasta House, iar pasta bar este deja vedetă la evenimentele organizate în Iași. Mai multe sortimente de paste reci și deserturi sunt căutate de clienții care vor ca la petrecerile lor să fie preparate inedite

Eliza Bogdan și Adina Moșneagu au înființat Pasta House, o afacere cu paste, iar de curând au adus conceptul de Pasta Bar Events. Acesta are succes la evenimentele organizate în Iași.

„Am creat alături de Adina Moșneagu, partenera mea de afaceri, un concept care nu este nou în lume, dar nou în Iași. Pasta Bar Events a apărut undeva în anii 2000, dar nu se știe unde. La noi în țară a ajuns puțin mai târziu, mai ales în orașele mari, unde sunt mici business-uri cu paste fresh, paste proaspete. Nu am auzit până în acest moment ca în Iași să fie acest concept de Pasta Bar Events.

Ai un eveniment, o petrecere, ai nevoie de o masă festivă și rece, totul e la îndemână pentru invitați. Pastele sunt, de fapt, salate de paste reci, iar, în momentul de față, nouă ne este mai ușor să organizăm pasta bar de la evenimente cu paste reci. Pot fi și paste calde, cum sunt cele bolognese. Am introdus, undeva în luna iunie, segmentul de salate de paste cu ton, cu pui și cu pesto.

Ideea de a face pasta bar ne-a venit în momentul în care mergeam la evenimente, mai ales cele cu copii, și ne-am gândit că în loc de clasicele pizza și crispy copiii, dar și adulții, să mănânce paste. Asta am făcut și la ziua băiețelului meu, pasta bar”, spune Eliza Bogdan, cofondator „Pasta House”.

Ideea inedită a unor antreprenoare din Iași are succes

Cei care vor să aibă paste reci la evenimente pot să aleagă din mai multe sortimente.

„Produsele sunt extraordinare pentru o masă rece, fie mic dejun, prânz, cină. Se pot combina și cu dulciuri, pentru că avem tiramisu făcut după rețeta originală, cu mascarpone și ou. Mai avem și celelalte paste dulci, respectiv pasta dolce cu cremă de vanilie, cremă pasticera și dulceață cu fistic și lasagna cu pere și nuci, ideale pentru un bar rece.

Ar mai merge, dar e în funcție de solicitările clienților, pasta bolognese, care se pot mânca și reci, chiar dacă sosul ragu e mai plăcut cald, și lasagna clasică, cu sosul ragu. O combinație utilă între gusturi, pentru că poți satisface persoanele care mănâncă mai fresh, mai light, dar și persoanele care adoră carnea, brânzeturile”, mai spune Eliza Bogdan.

Afacerea cu paste făcute ca în Italia are succes în Iași.

Eliza Bogdan: „Pastele sunt făcute în fiecare zi”

O porție de paste preparate la un eveniment în cadrul Pasta Bar Events costă 20 de lei.

„Până acum am avut solicitări mai ales pentru aniversări, dar putem să organizăm pasta bar pentru orice tip de eveniment, indiferent de numărul de porții. Noi ne organizăm în funcție de solicitările clienților, pentru că orice eveniment poate fi personalizat. Porțiile sunt de 200 de grame fiecare, dar pot fi și mai mari. Pentru porția de 200 de grame prețul este de 20 de lei, astfel că noi considerăm că este un preț corect, raportat la calitate.

Toate produsele noastre sunt proaspete, pastele sunt făcute în fiecare zi, ne preocupă mult partea aceasta, de materie primă proaspătă și ne respectăm clienții, în primul rând. Dacă vorbim de afacere, pot să spun că avem o creștere în rândul clienților, ceea ce ne bucură. Vrem să creștem treptat și ne gândim să introducem și paste fără gluten, și nu numai”, mai spune Eliza Bogdan, antreprenoare din Iași.

O altă afacere cu paste din Iași este Solo Pasta.

Ideea inedită a unor antreprenoare din Iași, cum sunt Eliza Bogdan și Adina Moșneagu, privind conceptul Pasta Bar Events, are succes.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *