Prima pagină » International » Idee inedită a unui cioban destinată antivacciniștilor. Circa 700 de oi și capre aranjate în formă de seringă – FOTO, VIDEO

Idee inedită a unui cioban destinată antivacciniștilor. Circa 700 de oi și capre aranjate în formă de seringă – FOTO, VIDEO

05 ian. 2022, 10:14,
BZI.ro, în International

Cum îi inspirați pe cei sceptici la vaccinul împotriva coronavirusului să meargă la centrele de imunizare anti-Covid-19? Unii din Germania speră că aranjarea a 700 de oi și capre în formă de seringă uriașă va ajuta. Aceasta a fost ideea inedită a unui cioban.

Imagini aeriene surprinse luni, 3 ianuarie 2021, pe un câmp din Schneverdingen arată că animalele sunt perfect aranjate pentru a crea „expoziția de aproximativ 330 de picioare”. Pastorul Wiebke Schmidt-Kochan a declarat presei locale că a fost folosită pentru a menține animalele în poziție.

Organizatorul Hanspeter Etzold, care lucrează adesea cu păstorii, afacerile și animalele pentru a desfășura exerciții de team-building, a spus că proiectul are ca scop să ajungă la cei care rămân sceptici față de vaccinare.

„Oile sunt niște animale atât de simpatice – poate că ele pot transmite mai bine mesajul”, a spus ciobanul, potrivit Associated Press.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Washington Post (@washingtonpost)

Brad de Crăciun, confecționat din doze de vaccin anti-Covid-19

O altă idee, de această dată demarată pe teritoriul României, a fost amplu mediatizată în luna decembrie. În unul dintre centrele de vaccinare împotriva noului coronavirus s-a confecționat, în perioada sărbătorilor de iarnă, un brad de dimensiuni mari. Acesta era alcătuit 100 la sută din doze de vaccin goale.

Bradul avea o înălțime de aproximativ 3 metri și au fost utilizate nu mai puțin de 19.000 de doze de vaccin anti-COVID.

„După sute de ore de muncă, “Bradul” de Crăciun de la Palatul Copiilor este gata și pregătit să fie vizitat în număr cât mai mare. Este un brad altfel, pro sănătate și pro viață, fiind utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. “Bradul” are o înălțime de 3 m, o anvergură de 2.2 m și este realizat din doze Pfizer și Moderna. Cutiile de cadouri și căsuța sunt realizate din doze Johnson&Johnson. Meritul este al personalului din centru și al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluție de protecție”, se menționa pe pagina de Facebook „RO Vaccinare”.

Reamintim faptul că Garda de Mediu a acordat o amendă pentru acțiunea demarată de reprezentanții centrului.

Ce spuneau medicii despre bradul anti-Covid-19

Medicul militar Valeriu Gherghiță a fost interpelat în data de 10 decembrie 2021, ce opinie are despre amenda primită de Garda de Mediu pentru confecţionarea bradului de la Palatul Copiilor din Bucureşti din doze de vaccin goale.

„Au fost implicați în organizarea activității de vaccinare, în promovare, este un centru care participă în fiecare sfârșit de weekend la maratoanele de vaccinare din București, este centrul cu cea mai mare adresabilitate, are aproape 15 fluxuri pe toate cele 3 tipuri de vaccin, iar din punctul de vedere al riscului biologic acele flacoane de vaccin sunt într-adevăr deșeuri medicale, dar sunt deșeuri periculoase.

Ele conțin vaccin, acest ser se administrează oamenilor, înțeparea flaconului se face cu un ac care nu se folosește la pacient, în seringă se trage cu un ac și în momentul în care se administrează pacientului se schimbă acul. Aceste flacoane nu reprezintă un risc biologic pentru că nu erau contaminate, iar suprafața externă a flacoanelor poate să fie dezinfectată foarte ușor. Din acest punct de vedere consider că riscul real biologic era zero”, spune dr. Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *