Prima pagină » WoW! » Religie » Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea „Mihai Vodă“ „ascultă” rugăciunile femeilor
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea „Mihai Vodă“ „ascultă” rugăciunile femeilor

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea „Mihai Vodă“ „ascultă” rugăciunile femeilor

17 dec. 2019, 11:14,
în WoW!

E cunoscută pentru forţa ei miraculoasă, Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea „Mihai Vodă“ din Capitală. Le ajută pe femei să devină mame, dându-le prunci sănătoşi şi puterea de a-i creşte. Dacă te poartă paşii prin Centrul Vechi al Bucureştiului, treci, desigur, pe lângă frumoasa Mănăstire „Mihai Vodă“. Are turlele arămii şi brâiele de cărămizi smălţuite.

Ctitorie a lui Mihai Viteazul, mănăstirea a fost ridicată în urma unei făgăduinţe făcute de marele voievod Sfântului Nicolae. În zilele noastre, lăcaşul este o oază de linişte. Dacă-i treci pragul,zăreşti o frumoasă icoană a Maicii Domnului,care pare că se uită la tine şi-ţi răspunde zâmbind.

Aceasta este una dintre cele mai importante icoane făcătoare de minuni. E cunoscută mai ales de femeile care-şi doresc copii şi nu-i pot avea.

Un dar pentru Mihai Viteazul

Pentru că a primit mare ajutor de la Maica Domnului,Sfântul Luca i-a pictat drept mulţumire chipul,care a devenit cea mai veche icoană făcătoare de minuni din lume. În jurul anului 1600,călugării de la Athos au pictat şi ei o icoană după cea a Sfântului Luca şi i-au trimis-o în dar voievodului Mihai Viteazul.

Numai că Vodă s-a bucurat în ceruri de acest dar,deoarece icoana a ajuns la 60 de ani după moartea lui. A fost aşezată la loc de cinste,în mănăstirea ctitorită de voievod,iar de atunci îi ocroteşte pe cei care se închină în faţa ei.

Minunile icoanei

Prăznuită în fiecare an pe 21 ianuarie,Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea „Mihai Vodă“ a săvârşit nenumărate minuni. Multe femei cărora medicii le spuneau că nu pot face copii au găsit mare alinare rugându-se aici. Şi asta se întâmplă pentru că „Îndrumătoarea“ de la Mănăstirea „Mihai Vodă“,cum mai este numită această icoană,tămăduieşte sufletele şi trupurile tuturor celor care nu mai au speranţă. În fiecare duminică vin aici pentru împărtăşanie toate mamele cu copii dăruiţi de Maica Domnului, care s-au rugat la ea. Credincioşii îi numesc pe aceşti micuţi copiii Maicii Domnului.

Rugăciune către Maica Domnului

Apărătoare Doamnă, pentru biruinţă mulţumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem Ţie, Născătoare de Dumnezeu, noi, robii Tăi. Ci, ca Ceea Ce ai stăpânire nebiruită, slobozeşte-ne din toate nevoile, ca să strigăm Ţie: Bucură-te, Mireasă pururea fecioară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *