Icoana făcătoare de minuni a Maicii domnului ce clipește este una impresionantă. Aceasta poate fi văzută în Ierusalim în Biserica Învierii. Icoana surprinde durerea Fecioarei în timp ce și-a văzut Fiul răstignit. Mai multe icoane făcătoare de minuni pot fi găsite și în România, cele mai puternice fiind localizate în București, Argeș și Prahova.
În biserica ortodoxă, Maica Domnului are un loc aparte fiind pomenită întotdeauna la sfârșitul slujbelor. Credincioșii o măresc pe Fecioară pentru că este mai cinstită decât heruvimii, mai mărită decât serafimii și pentru că L-a născut pe Dumnezeu.
Icoana făcătoare de minuni care clipește
Icoana Maicii Domnului care clipește se poate găsi în Biserica Învierii de la Ierusalim. Aceasta a fost filmată de către credincioși în timp ce închide și deschide ochii din când în când. Oamenii consideră acest eveniment ca fiind o minune și se roagă în dreptul icoanei pentru pace. Aceasta se află pe locul unde Maica Domnului a plâns în timp ce Fiul ei a fost răstignit. De asemenea, istoricii mai spun că icoana a fost în posesia persoanelor păgâne ce au vrut să o taie în bucățele. În momentul în care săbiile acestora s-au apropiat de capul Maicii Domnului, aceasta a început să plângă și le-a cerut să se oprească.
În Biserica Învierii se află „Altarul butucilor”, unde există scobite două orificii. Tradiția spune că acolo au fost imobilizate picioarele Mântuitorului în noaptea detenției. În spatele Altarului se poate coborâ într-o capelă, în care a fost închis Iisus Hristos și păzit înainte de răstignirea sa. Locul din spatele Grădinii lui Iosif din Arimateea se mai numește și Paraclisul Leșinului Maicii Sfinte. Se spune că acesta este locul în care Maica Domnului a leșinat de durere când și-a văzut copilu răstignit. Momentul este surprins într-o icoană, unde o înfățișează pe Maica Domnului plângând, unde alte femei încearcă să o mângâie. Icoana pare vie, iar cei ce o privesc cu iubire și încredere pot observa cum la un moment dat pupila ochiului drept se mișcă. De asemenea, unii pelerini au mărturisit că au văzut-o pe Maica Domnului închizând și deschizând ochii sau plângând.
Trei icoane puternice ale Maicii Domnului
Cele mai cunoscute icoane ale Maicii Domnului făcătoare de minuni sunt din județul Argeș, București și Prahova. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Trivale a fost găsită în 1930 în podul bisericii, de către preotul Dumitru Georgian. Acesta a visat-o pe Cuvioasă și i-ar fi spus unde se află. Vechimea icoanei este estimată la două sute de ani. Aceasta face minuni pentru persoanele cu o credință puternică, funcționând pe baza Legii atracției, cere, crede și vei primi.
O altă icoană făcătoare de minuni este cea de la Biserica „Mihai Vodă” din București. Aceasta datează din timpul domniei lui Mihai Viteazul și a fost adusă de pe muntele Athos de către monahul Ioan. Icoana face minuni pentru femeile ce doresc să rămână însărcinate. De asemenea, le ajută să aibă și o naștere ușoară. Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Mănăstirea Pissiota datează de la prima jumătatea a secolului trecut. Aceasta a fost pictată de către Eustațiu Stoienescu. Icoana te copleșește prin puterea harului și prin senzația că ochii Fecioarei te urmăresc indiferent de unde ai privi.
Icoanele făcătoare de minuni sunt cele mai căutate de către credincioși, cei mai milostivi primind ceea ce își doresc.