Prima pagină » Actualitate » Înalta Curte de Casație și Justiție a admis Alianța Dreapta Unită! PMP și USR pot participa împreună la alegeri – UPDATE
Înalta Curte de Casație și Justiție a admis Alianța Dreapta Unită! PMP și USR pot participa împreună la alegeri - UPDATE

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis Alianța Dreapta Unită! PMP și USR pot participa împreună la alegeri – UPDATE

19 mart. 2024, 13:36, 10 ,
în Actualitate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis marți contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) împotriva deciziei Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire.

UPDATE: PMP și USR au reprezentant și în Biroul Electoral Central.

„Cu majoritate: Admite contestaţia formulată de contestatorul Partidul Mişcarea Populară. Anulează în parte Procesul verbal nr.1 PV/BEC 2024 din data de 16.03.2024 emis de intimatul Biroul Electoral Central, în ceea ce priveşte respingerea propunerii făcute de Partidul Mişcarea Populară, de completare a Biroului Electoral Central cu reprezentantul contestatorului. Dispune completarea Biroului Electoral Central cu reprezentantul desemnat de contestatorul Partidul Mişcarea Populară. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă, astăzi, 19 martie 2024. Cu opinia separată a doamnei judecător Tămagă Elena Diana în sensul: Respingerii contestaţiei, ca nefondată„, a transmis ICCJ.

Știre inițială

Astfel, USR, Forța Dreptei și PMP pot participa împreună la alegeri.

”Este un lucru absolut normal faptul că astăzi s-a admis demersul partidelor care constituie Alianța Dreapta Unită pentru a fi înregistrată la Biroul Electoral Central. Cu toată opoziția și cu toate mașinațiunile PSD-PNL, justiția românească a demonstrat încă o dată că poate funcționa în folosul cetățenilor și în folosul românilor și nu este o justiție subjugată așa cum au încercat partidele din arcul guvernamental să o folosească ca o justiție obedientă. Este foarte important ca lumea să înțeleagă că deciziile pentru un partid le iau membrii partidului respectiv și nu instanțele. Alianța Dreapta Unită este cel mai important competitor și va demonstra acest lucru prin rezultatele pe care le va avea la primele alegeri. De doi ani ne căutăm dreptatea în justiție și nu am reușit până acum. Practic, o instanță supremă a decis acum definitiv, în 24 de ore, ceea ce nu reușeau instanțele inferioare de doi ani încoace. Să fie într-un ceas bun!”, a transmis Petru Movilă, președinte PMP Iași.

Decizia instanței supreme este definitivă.

Prin decizia luată marți, Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat decizia de duminică a Biroului Electroral Central prin care a fost respinsprotocolul de constituire a alianţei electorale „Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei”.

„Admite contestaţia formulată de contestatorii Partidul Uniunea Salvaţi România, Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Forţa Dreptei împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024.

Anulează Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Admite Protocolul de constituire a alianței electorale – ,,Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei”” – este minuta deciziei instanței supreme.

Comentarii
  • Au dat cu sos alb pe șoșocii hauristi și pedestrași.

  • Extraordinar!!!S-a unit tusea cu junghiul!!!

  • Abia acum psd si pnl au opozitie

  • Orban, cred că a uitat, când era la PNL și prim-ministru, toată lumea în pandemie iar ei beau, fumau etc , fără nici o restricție…o mare , greșeală, care votează acești nemernici, nici PSD, PNL, aur, sos, cel mai nou partid trebuie votat.

  • ……stiu eu….si dom’ profesor are partid….nu-i nou, dar functioneaza. Nu stiti cine e dom’ profesor? I se spunea si Felix….chiar n-a avut nimic cu fosta securitate….. a luat si el niste banuti de la Romania macar pentru o televiziune. Nu, nu e la pensie,….s-a facut popa,…..il mai consiliaza pe Iohanis,….se mai baga,…..cere neaparat doua posturi eligibile la europarlamentare. Si atunci cu cine votam???!!!

  • Votati cu orcine in afara de haurari si sosocari

  • Pentru resetarea clasei politice cu valori autentice trebuie sa nu votam liste propuse de catre partide. Trebuie sa ne prezentam la vot cat mai multi si sa-i trimitem la plimbare pe cei care sunt pe liste. Trebuie vot uninominal cu persoane care sunt eligibile. Nu mai suportam toate pipitele sa fie in parlament ca sunt folosite de catre politicienii care le-au pus pe liste pentru a le manevra dupa interese proprii. Sper sa nu fiu cenzurat.

  • Cin ii vezi fatza aia de cooorva belita a lu Orban Mandolina sluga lui Cocos si a lu udrea….. aceasta mizerie plina de puroi……….

  • Alliante ,partide unite ,partide comasate? Care sunt obiectivele lor? Votam ca orbul in intuneric fara sa stim ce votam ,pe cine votam? Numai AUR si SOS au obiective clare, in rest haos , dezinformare etc.Doat AUR si SOS vor intra si vor ramane in competie si merita votate.

  • Oare haur si sos maro nu au oameni din alte partide,acelasi rahat cu alta palarie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024