Prima pagină » Titlurile zilei » Iată una dintre cele mai frumoase și scumpe case din centrul Iașului! Aparține omului de afaceri Simon Iancu, soțul dr. Doina Iancu: ”Dacă eram deștept, în loc construiam un bloc”

Iată una dintre cele mai frumoase și scumpe case din centrul Iașului! Aparține omului de afaceri Simon Iancu, soțul dr. Doina Iancu: ”Dacă eram deștept, în loc construiam un bloc”

06 apr. 2022, 02:00,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Una dintre cele mai frumoase case din centrul Iașului aparține omului de afaceri Simon Iancu, soțul medicului Doina Iancu. Imobilul a fost refăcut în totalitate, iar pentru renovare s-au folosit în jur de 500.000 de euro, asta după spusele proprietarului

Una dintre cele mai frumoase și scumpe case din centrul Iașului aparține omului de afaceri Simon Iancu, soțul controversatului medic Doina Iancu. Aflată chiar lângă fosta universitate ”Petre Andrei”, casa familiei Iancu este cea mai impunătoare din zonă. În anul 2014, Simon Iancu a obținut o autorizație de construire de la Primăria Iași pentru reabilitarea imobilului, însă lucrările au fost stopate la doar câteva luni după. Proiectul oficial anunța finalizarea lucrărilor în anul 2016, însă acestea au fost prelungite.

”Este o casă la care lucrez cam de 15 ani. Nu am terminat-o pentru că nu am avut bani… Dacă eram băiat deștept, în locul ei ridicam un bloc și vindeam apartamentele. Era altceva. Deși nu este monument istoric, am vrut să refac imobilul exact cum era, fără vreo modificare. Cred că am investit acolo vreo jumătate de milion de euro, dar nu am ținut o socoteală exactă pentru că, după cum spuneam, lucrările s-au făcut timp de 15 ani. Eu am avut o parte de fabrică pe la Vlădeni pe care am vândut-o, de acolo am avut bani să o termin”, a precizat Simon Iancu, om de afaceri.

Una dintre cele mai frumoase și scumpe case din centrul Iașului costă o avere

Clădirea seamănă cu un conac boieresc și este construită pe mai multe niveluri, fiind înconjurată de un gard impunător. Valoarea imobilului este greu de calculat până la finalizarea lucrărilor, însă vorbim de o sumă ce trece de 1 milion de euro. Deși este o clădire unică, omul de afaceri spune că nu are de gând să se mute acolo.

”Nu vreau să mă mut în ea, în niciun caz. Nici nu am să vând, o să închiriez când va fi gata. Este bine la bloc”, a mai spus Simon Iancu.

Lucrările de renovare nu ar fi ajuns la câteva sute de mii de euro dacă prețul materialelor de construcție nu ar fi explodat.

”A costat atât de mult și din cauza prețurilor ridicate. Materialele de construcție au ajuns să coste chiar dublu în unele cazuri”, a mai spus Simon Iancu.

Omul de afaceri nu a oferit un răspuns legat de termenul de finalizare a lucrărilor.

Controversatul medic ginecolog Doina Iancu, implicat în afaceri imobiliare

Controversatul medic ginecolog Doina Iancu și soțul său Simon Iancu dețin mai multe proprietăți în Iași. În anul 2020, Doina Iancu, unul dintre cei mai contestați medici ginecologi din Iași, se lansa în proiecte imobiliare, alături de soțul Simon Iancu, patronul Inter Uno SRL, cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro. Cei doi dețin o suprafață de teren de 601 metri pătrați, situată pe bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 75. Conform unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), urmează să fie ridicat un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+3E.

Documentația arată un procent de ocupare a terenului de maximum 35 la sută, în timp ce coeficientul de utilizare a terenului nu poate depăși 1,8 metri pătrați. Imobilul urmează să beneficieze de un număr de 12 locuri de parcare. Vecinii direct afectați de proiectul soților Iancu pot depune obiecții la sediul municipalității.

Printre bunurile pe care le deține familia Iancu se numără și una dintre cele mai frumoase și scumpe case din centrul Iașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`