Prima pagină » Actualitate » Iată tot ce se cunoaște despre noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie
Iată tot ce se cunoaște despre noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie

Iată tot ce se cunoaște despre noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie

25 dec. 2020, 21:17,
în Actualitate

Cel puțin trei noi tulpini de COVID-19 au fost detectate în ultimele săptămâni, în Marea Britanie, Africa de Sud și Nigeria.

Trei noi variante ale COVID-19 au fost detectate în ultimele săptămâni, descoperiri care au condus la noi temeri în întreaga lume, deoarece unele fac virusul cu până la 70 la sută mai transmisibil.

Iată ce se cunoaste despre noile tulpini de COVID-19 descoperite in Marea Britanie

Se știe că virușii se schimbă și se mută constant. Este un proces care se întâmplă pe măsură ce sunt transmise de la persoană la persoană pe o perioadă de luni.

Deci, pentru oamenii de știință, nu a fost o surpriză să asistăm la noi variante ale bolii.

Deși este dificil să se prevadă unde vor apărea noi mutații ale bolii, până în prezent nu s-a găsit nici una care să conțină mutații care să facă virusul mai mortal sau mai probabil să se sustragă vaccinurilor sau tratamentelor.

Una dintre primele tulpini raportate este cunoscută sub numele de varianta din Marea Britanie, care a fost numită VUI-202012/01 (prima variantă aflată sub investigație în decembrie 2020). Se crede că această mutație a apărut pentru prima dată la mijlocul lunii septembrie în sud-estul Regatului Unit, în capitala Londrei sau în județul Kent.

Denumit de unii experți ca linia B.1.1.7, aceasta a devenit rapid tulpina dominantă în cazurile de COVID-19 în multe părți ale Regatului Unit.

Pare să nu fie mai fatală, dar este mai contagioasă decât tulpina inițială, ceea ce a dus la întoarcerea rapidă a restricțiilor internaționale de călătorie și a altor măsuri în timpul sezonului de vacanță.

Poate duce la aceleași simptome largi ca tulpina originală, incluzând temperaturi ridicate, tuse uscată persistentă și o pierdere sau schimbare a gustului și mirosului.

Varianta britanică s-a răspândit rapid în toată Europa, Italia, Danemarca și Olanda raportând noi infecții. Australia și Singapore au detectat, de asemenea, cazuri de variantă cu răspândire rapidă în Marea Britanie. Țările, inclusiv Statele Unite, au solicitat deja testelor negative COVID-19 de la călătorii din Marea Britanie.

Africa a raportat o nouă tulpină de COVID-19

Între timp, Africa de Sud a raportat, de asemenea, o nouă tulpină COVID-19 care pare să fi mutat mai mult decât varianta din Marea Britanie. Și-a făcut drum spre mai multe țări, inclusiv Marea Britanie.

Cunoscută sub numele de 501.V2, această variantă este dominantă în rândul noilor infecții confirmate din Africa de Sud și pare a fi mai infecțioasă decât virusul inițial, potrivit oficialilor din domeniul sănătății și oamenilor de știință care conduc strategia de virus a țării.

Deși este prea devreme pentru a confirma, această nouă tulpină ar putea fi responsabilă pentru stimularea reapariției actuale a bolii în țară. Autoritățile din Africa de Sud au introdus restricții mai dure, deoarece numărul total de cazuri confirmate se apropie de un milion.

În timp ce varianta transmite rapid și încărcăturile virale sunt mai mari, nu este încă clar dacă aceasta duce la boli mai severe.

În cele din urmă, ultima descoperire este o nouă variantă care a apărut în Nigeria. Este dintr-o linie separată de celelalte mutații.

Această variantă P681H nu pare să se răspândească la fel de repede ca celelalte două noi variante. Oamenii de știință spun că nu există încă suficiente dovezi pentru a demonstra că o creștere în cazuri se referă la o transmisie crescută a acestei noi tulpini.

Noile mutații ar putea afecta testarea într-o oarecare măsură, făcând mai dificilă detectarea virusului.

Bugetul.ro
Amenințare pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone de la Bruxelles. Comisia Europeană pare să-i fi pus gând rău instituției care se ocupă de protecția consumatorilor
redactia.ro
Singurele 2 zile în care poți spăla hainele în Săptămâna Mare. Vei avea ghinion tot anul dacă nu respecți obiceiul
Bugetul.ro
Marele zăcământ de petrol ascuns în „măruntaiele” României. Locul în care a fost găsită o adevărată „comoară” de petrol și gaze naturale este surprinzător
a1.ro
Horoscopul săptămânal 14 - 20 aprilie 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Playtech.ro
Ce este studiul de însorire, cel mai nou document de care ai nevoie în construcții. Doar așa obții autorizația de...
observatornews.ro
Industria din România cu venituri de 23 de miliarde de lei. Constanţa şi Braşov, judeţele în care se obţine cel mai mare profit
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vremea în Săptămâna Mare. Zilele în care e imposibil să ieșim din casă
realitatea.net
Săptămâna Mare: Perioada cu cea mai mare încărcătură spirituală din an. Ce TREBUIE să faci în fiecare zi, pentru a fi ferit de boală și a avea parte de noroc
SportpeSurse
De Florii, a izbucnit la Patriarhia Română și a făcut un circ la TV. Ce i-a transmis lui George Simion în vederea alegerilor de pe 4 mai
Playtech.ro
Prima zi din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri, ce fac femeile obligatoriu luni
Dailybusiness.ro
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
RomaniaTV
Şi-a înşelat sau nu soţul? A jurat cu mâna pe Biblie, în Postul Paştelui!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Vestea tristă a zilei! După o suferință foarte grea, copila cea jucăușă, ai cărei ochi verzi râdeau mereu fericiți, ne-a părăsit!
redactia.ro
Cine sunt oamenii trimiși de Trump la București ca să discute cu Bolojan și Ciolacu
ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`