Prima pagină » Culinar » Iată rețeta tradițională a unei prăjituri cu foi fragede, coapte pe fundul tăvii, fără a folosi cântarul!

Iată rețeta tradițională a unei prăjituri cu foi fragede, coapte pe fundul tăvii, fără a folosi cântarul!

15 nov. 2024, 11:26,
Redacția BZI în Culinar

Aceste foi fragede coapte pe fundul tăvii sau în tavă sunt pregătite de cele mai multe ori pentru renumita prăjitură Alba ca Zăpada. Acestea sunt cele mai populare printre rețetele de prăjituri pentru că sunt foarte versatile. Pot fi acompaniate și întregite ca gust cu orice tip de cremă, de la clasica cremă de vanilie, până la crema de caramel cu unt.

Rețeta aceasta este cea de bază și poate fi folosită pentru orice fel de desert care are nevoie de foi de prăjituri. Foile sunt cu amoniac și devin foarte fragede după ce sunt umplute cu diverse creme. Umplutura pe care o alegi este opțiunea ta, în funcție de preferințele culinare.

Rețeta pentru foi pe fundul tăvii

Fie că optezi pentru o cremă de vanilie, una de ciocolată sau de lămâie, cel mai important pas este ca aceasta să fie caldă atunci când o întinzi pe foile de prăjituri coapte pe fundul tăvii.

Doar așa se vor frăgezi, iar gustul lor este unul greu de egalat. Dacă pe lângă foile de prăjituri, vreți să faceți și un preparat delicios puteți încerca musaca de cartofi cu carne tocata la cuptor.

Un alt detaliu important pentru realizarea celor mai bune foi de prăjituri este ca ingredientele pe care le folosești să fie de calitate. Ouăle, untul și aromele folosite trebuie să fie cât mai naturale.

De asemenea, trebuie să ții cont exact de gramajul ingredientelor, deci vei avea nevoie de un cântar de bucătărie. Acesta se găsește în orice magazin mai mare, supermarket sau magazin cu articole de casă. Nu ezita să-l cumperi dacă îl găsești. Este mult mai practic decât lingura gradată sau orice altă ustensilă de bucătărie care promite rezultate exacte.

Pentru a te bucura și tu de gustul delicios al acestor foi de prăjituri coapte pe fundul tăvii, ai nevoie de 2 ouă, 150 g zahăr, 150 ml lapte, 150 ml ulei, 2 lingurițe rase de amoniac (bicarbonat de amoniu), 2 linguri de oțet (sau zeamă de lămâie), un praf de sare, 1 linguriță zahăr vanilat, 650-670 g făină.

Indicații de preparare

Cele mai bune deserturi sunt cele făcute acasă, în funcție de preferințele tale culinare și ale celor dragi,d esigur. Adună pe bancul de lucru ingredientele necesare preparării foilor de prăjitură.

Într-un bol, poți începe să bați ouăle cu zahărul și sarea. După ce acestea s-au omogenizat, se adaugă laptele și se ametescă în continuare până când zahărul s-a topit complet.

Mai apoi toarnă uleiul, pune vanilia și amoniacul stins cu două linguri de oțet sau zeama de lămâie. Dacă vreți să le faceți fără gluten, puteți schimba făina normală cu una fără gluten.

Următorul pas constă în încorporarea făinii. Trebuie să frămânți până când obții un aluat omogen. Acesta nu trebuie să fie nici prea moale, nici prea tare. Când are consistența dorită, aluatul se împarte în șase bucăți egale, aproximatv 200 de grame una.

Fiecare bucată de aluat se întinde în foi subțiri, care mai apoi se pun pe dosul tăvii, presărată în prealabil cu făină. Chiar și pe blatul de lucru e necesar să presari făină ca să poți întinde mai ușor aluatul.

Cel mai important pas din modul de preparare pentru foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii este ca înainte de a le pune la cuptor, acestea trebuie înțepate din loc în loc cu o furculiță pentru a se găti perfect.

Foile se coc destul de repede, durează aproximativ 10 – 13 minute până când acestea sunt gata, așa că trebuie să fii foarte atentă la ele. Primul semn că foile pe fundul tăvii sunt gata este rumenirea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`