Prima pagină » Eveniment-Social » Iată primele rezultate la proba de interviu pentru posturile de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi. Candidaţi de nota 2,8 sau 5
Iată primele rezultate la proba de interviu pentru posturile de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi. Candidaţi de nota 2,8 sau 5

Iată primele rezultate la proba de interviu pentru posturile de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi. Candidaţi de nota 2,8 sau 5

18 nov. 2021, 12:10,
BZI.ro, în Eveniment-Social

După primele trei zile de la programarea probei de interviu pentru posturile de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean a publicat primele rezultate.

Astfel, 29 de candidaţi au obţinut nota 10 la interviu, pe când la polul opus un candidat a obţinut nota 2,80, iar alţi 2 au primit 5.

Rezultatele la proba de interviu de pe data de 15 noiembrie 2021 pot fi consultate AICI!

Rezultatele la proba de interviu de pe data de 16 noiembrie 2021 pot fi consultate AICI!

Rezultatele la proba de interviu de pe data de 17 noiembrie 2021 pot fi consultate AICI!

Cum a avut loc evaluarea probei scrise la concursul pentru postul de director și director adjunct

De precizat că, pentru rezolvarea testului standardizat a predat testul și foaia de concurs responsabilului de sală, a semnat borderoul de primire predare-primire a testelor și a rămas în sală pentru a participa la etapa de evaluare. Comisiile au evaluat obligatoriu testul standardizat în prezența candidatului și a doi martori aleși dintre candidații din sală și a consemnat punctajul în borderoul de notare existent pe foaia de concurs fără a face însemnări sau notări pe acesta respectiv pe lucrare.

În procesul de evaluare s-a acordat sau punctaj maxim pe item, sau zero puncte, fiind interzis să se acorda punctaje intermediare. S-au acordat zero puncte pentru un item în următoarele situații: răspunsul furnizat de candidat nu este identic cu răspunsul corect; candidatul nu a marcat niciun răspuns corect; candidatul a marcat mai mult de un răspuns ca fiind corect. Se însumează toate punctajele acordate de un evaluator fiecărui item și rezultă punctajul total al testului. Punctajul total al textului se împarte la 10 și rezultă nota pe test.

Care sunt principalele condiții de participare la concursul de directori

Pentru a participa la concursul pentru ocuparea funcției de director sau de director adjunct, cadrele didactice trebuiau să îndeplinească, cumulativ, condiții precum: a) – sunt absolvenți ai învățământului superior cu diplomă de licență sau atestat de echivalare, b) sunt titulari în învățământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată, au o vechime în învățământul preuniversitar de minimum 5 ani, d) – au calificativul „Foarte bine” acordat în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități, nu au fost sancționate disciplinar în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră. De asemenea, acestea nu trebuie să fi fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală, să nu fi fost sancționate disciplinar și să nu fi avut statutul de „lucrător al Securității” sau „colaborator al Securității”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *