Prima pagină » Actualitate » Iată primele imagini cu începutul incendiului de la Institutul „Matei Balș”, unde au murit 5 persoane carbonizate – VIDEO
Iată primele imagini cu începutul incendiului de la Institutul „Matei Balș”, unde au murit 5 persoane carbonizate - VIDEO

Iată primele imagini cu începutul incendiului de la Institutul „Matei Balș”, unde au murit 5 persoane carbonizate – VIDEO

29 ian. 2021, 15:15,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Au apărut primele imagini cu debutul incendiului de la Institutul „Matei Balş” din Capitală, incident în care au murit 5 persoane carbonizate, iar 53 de pacienţi au fost transferaţi la alte unităţi medicale.

Pe o fereastră a pavilionului în care a avut loc incendiul se vede cum iese fum negru la ora la care a început incendiul, mai precis 05.05.

Martor la incendiu, despre ce s-a întâmplat: ”A fost o explozie fără multe flăcări! Se dădeau comenzi scurte!”

Un pacient ce se afla internat într-un alt pavilion al Institutului „Matei Balș” din București, altul decât cel afectat de incendiu vorbește despre o explozie puternică.

„A fost o explozie fără multe flăcări, o lumină sau un flash la 20 de metri de unde mă aflu”, a menționat martorul.

Bărbatul a relatat faptul că prima dată a auzit câteva voci în curtea spitalului, în jurul orei 4.45, s-a uitat pe fereastră și a văzut câteva cadre medicale în curte agitate.

Interpelat dacă a văzut flăcări, martorul a precizat că infirmierele și asistentele le-au explicat pacienților că a fost o problemă și să stea liniștiți. Fumul intens l-a făcut pe bărbat să închidă geamul pentru că devenise înțepător.

„A fost o explozie fără multe flăcări, o lumină sau un flash la 20 de metri de unde mă aflu. În scurt timp au venit cadrele medicale – infirmiere și asistente – au intrat în fiecare salon, ne-au explicat că a fost o problemă, să stăm liniștiți. La un moment dat fumul devenise destul de înțepător, a trebuit să închidem fereastra. A fost fum, dar nu dăunător”, a declarat bărbatul la Digi 24.

Acesta a ținut să adăuge că nu a remarcat „strigăte patetice”.

„Se dădeau comenzi scurte, se vedea că sunt profesioniști”, a mai spus pacientul.

Cinci persoane și-au pierdut viața în urma incendiului de la Matei Balș

Interpelat dacă pacienții au căldură în saloane, martorul a spus că este internat de nu mai puțin de 18 zile, fiind „unul dintre cei mai vechi pacienți”, dar nu i-a lipsit niciun minut apa caldă, căldura sau electricitatea.

Reamintim faptul că un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la un pavilion al spitalului Matei Balș din București, pacienții fiind evacuați. Cinci persoane și-au pierdut viața în urma incendiului, fiind carbonizați.

Incendiul a avut loc la parterul unui corp de cladire, în care se aflau peste 100 de persoane, potrivit reprezentanților spitalului.

La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare. Salvatorii au acționat echipați conform protocolului COVID-19.

Ministerul Sănătății, informații despre pacienții transferați de la Matei Balș după incendiu

Ministerul Sănătăţii a relatat noi date, preliminare, în ceea ce privește transferul pacienţilor care au fost afectaţi în urma incendiului de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, afirmând că echipele medicale evaluează starea de sănătate atât a celor transferaţi, cât şi a celor rămaşi la „Balş”.

„Din informaţiile primite de către Ministerul Sănătăţii de la echipele de intervenţie, au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 de pacienţi, din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, afectat de incendiu”, a transmis, vineri după-amiază, MS.

Astfel, au fost transferaţi:

– 11 pacienţi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti;

– 5 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti;

– 6 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias”;

– 4 pacienţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş”;

– 5 pacioenţi la Sf. Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”;

– 3 pacienţi la Spitalul Militar Central-ROL 2

– 4 pacienţi la Spitalul „Witting”;

-4 pacienţi la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”;

– 1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;

– 3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”;

– 7 pacienţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *