Prima pagină » National » Iată premierul propus de partidul AUR! Este o personalitate cunoscută după tragedia din Colectiv

Iată premierul propus de partidul AUR! Este o personalitate cunoscută după tragedia din Colectiv

07 dec. 2020, 14:31,
George Cristian, în National

Partidul AUR este partidul surpriza al alegerilor parlamentare 2020. Cu un scor de peste 9% din opţiunile de vot ale romanilor, Aliana pentru Unirea a Românilor a obţinut un scor insuficient pentru a impune o numire a unui premier.

Totuşi, AUR a făcut în cele din urmă o propunere de premier în persoana lui Călin Georgescu de numele căruia se leagă şi zvonurile unei eventuale numiri după tragedia din Colectiv.

De unde a apărut partidul AUR

Înregistrând o surpriză mare la alegerile parlamentare din 2020, AUR este un partid înfiinţat în luna decembrie 2019 pe o platformă a mai multor activişti, naţionalişti.

Interesant este faptul că lansarea a avut loc în Marea Britanie în decembrie anul trecut. Încă de atunci, conducerea partidului a dorit să accentueze faptul că partidul este unul naţionalist, un partid al diasporei.

În ultimele luni, partidul a început să capete vizibilitate după mai multe acţiuni de protest organizate în mai toată ţara.

„Au trecut 30 de ani de la Revoluţie, 100 de ani de la Marea Unire şi românii sunt tot mai dezbinaţi, pe fondul unor politici ale urii propagate de partidele care s-au succedat la putere. Jumătate din naţiunea română se află peste graniţele actuale ale ţării şi, de la an la an, România se depopulează. Încrederea românilor în cei care ar trebui să le reprezinte interesele scade de la un scrutin electoral la altul. Alianţa pentru Unirea Românilor îşi propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceştia, la Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cernăuţi, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăşi existenţa noastră ca neam”, scrie AUR.

Liderii AUR s-au făcut remarcaţi la zecile de proteste la care au participat

George Simion şi Diana Șoșoacă, lideri ai AUR, s-au făcut remarcați prin zecile de proteste la care au participat. George Simion a protestat ori de multe ori împotriva extremiştilor maghiari, luând bătaie de la aceştia la Cimitirul de la Valea Uzului. În schimb, Diana Șoșoacă s-a făcut remarcată prin protestele împotriva purtării măştii de protecţie dar şi atunci când a decis să ţină un discut la moaștele Sfintei Parascheva.

Așadar, AUR s-a făcut vizibili mai mult pe social media unde postările făcute de aceștia au strâns zeci, sute de mii de share-uri. În altă ordine de idei, AUR se identifica, conform spuselor liderilor formaţiunii politice, cu o doctrină naţionalistă.

Care este propunerea de premier din partea AUR

Conform aceloraşi declaraţii făcute de lideri, Călin Georgescu este propunerea de premier al partidului AUR. Totuşi, este puţin probabil că partidul să poată impune în realitate un premier. Călin Georgescu este o personalitate publică care a fost, intre 2000-2013 director Executiv al Centrului Național de Dezvoltare Durabilă, fiind numit de Guvern pentru a ocupa această funcţie.

Călin Georgescu a mai fost raportor special al ONU, dar şi reprezentant al Comitetului Naţional UNEP pentru România. Acesta a mai ocupat funcţii de consilier şi de secretar general al Ministerului Mediului, director al Departamentului Organizaţiilor Economice Internaţionale din Ministerul Afacerilor Externe şi secretar general al Asociaţei Române pentru Clubul Romei. În noiembrie 2015, după tragedia de la Colectiv, numele acestuia a fost vehiculat de mai multe ori în presă pentru funcţia de premier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *