Această rețetă de supă cremă de praz de post este bogată în vitamine și minerale, foarte ușor de preparat și perfectă pentru perioada postului.
Consumul de praz este foarte recomandat, întrucât poate scădea hipertensiunea arterială, colesterolul și să lupte împrotriva mai multor boli.
De ce ai nevoie ca să prepari reteța de supă cremă de praz de post
Pentru a o prepara, vei avea nevoie de jumătate din lungimea unui praz, de 1 ceapă, de 4-5 căței de usturoi, de 4 ciuperci Champignon, de 2 cartofi medii, de 1 rădăcină de pătrunjel, de 1 morcov, de 30 grame gulie, de 1 linguriță de sare, de o lingură de ulei de măsline și de 1 litru de apă fiartă.
Pentru început, curăță morcovul, rădăcina de pătrunjel, gulia de coajă, cartofii și pune-le într-un recipient, după ce le-ai tăiat cuburi. Se curăță apoi și se taie prazul, ceapa și usturoiul.
Într-un vas se pune litrul de apă la fiert, iar într-o altă cratiță se pune uleiul de măsline și se călește ceapa și prazul încet, la foc mic, apoi se adaugă usturoiul. Se taie apoi ciupercile și se adaugă în cratiță, împreună cu lingurița de sare.
După ce s-a călit bine prazul și ceapa, se adaugă și legumele în cratiță, apoi se călesc împreună pentru aproximativ 5 minute. După acest timp, se pune apa fiartă peste ele și se fierb până când se pot pătrunde. La jumătatea procesului de fierbere, se adaugă puțin pătrunjel proaspăt, iar după ce au fiert complet, se pune totul într-un blender pentru a se forma supa cremă.
Se poate servi cu încă puțin pătrunjel proaspăt și cu crutoane.
Iată cum o poți prepara altfel, dar la fel de delicioasă
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 1 cartof, de 1 avocado, de 1 ceapă, de 750 ml de apă, de 250 grame de praz, de unde se folosește doar partea albă, de 2-3 linguri de ulei de măsline, de pătrunjel și de smântână vegetală pentru servire și de condimente după bunul plac.
Se pune uleiul la încins într-o cratiță, apoi se adaugă ceapa și prazul, care au fost curățate, spălate și tocate mărunt în prealabil. Se amestecă bine și se acoperă ca să se gătească la foc mic pentru aproximativ 5 minute, până când se înmoaie.
Într-o altă cratiță se pune apa, cartoful curățat și tăiat în bucăți mici, legumele călite după ce sunt gata, condimente după bunul plac și se lasă la fiert pentru aproximativ 20 de minute la foc mic.
Se taie avocado și se scoate sâmburele, apoi se pasează interiorul cu o furculiță până când devine un piure, apoi se adaugă peste supa cu legumele fierte. Se poate pune într-un blender tot conținutul pentru a se face crema sau se poate omogeniza cu ajutorul unui mixer vertical. Consistența supei se reglează după fiecare preferință, cu apa pregătită înante, iar la final se decorează cu smântâna vegetală și cu crutoane.
Aceste rețete de supă cremă de praz de post vă pot fi un adevărat ajutor în această perioadă, când epuizați ideile de preparate și vă doriți ceva sănătos și gustos.