Ingrediente chiftelute de fasole:
2 conserve fasole alba boabe
miezul de la 3 felii paine
1 legatura marar
2 cepe
2 catei usturoi
2 linguri faina
sare, piper
ulei pentru prajit
Mod de preparare chiftelute de fasole:
Scurgem bine conservele de zeama si rasturnam boabele de fasole intr-un bol. Le pasam cu presa pentru piure. Nu trebuie neaparat sa obtineti o pasta fina, pot ramane si bucati de fasole. Tocam ceapa marunt si o calim in doua linguri ulei pana devine translucida.
Adaugam ceapa peste fasole si amestecam. Inmuiem miezul de paine in apa apoi in stoarcem si il adaugam in compozitie. Punem si mararul tocat marunt, usturoiul pisat, sarea si piperul.
Omogenizam compozitia si adaugam doua linguri da faina ca la lege compozitia. Amestecam si cu mainile umede formam bilute din compozitie. Apoi pudram bine mainile cu faina si dam forma chiftelutelor si imbracandu-le bine in faina, ca sa formeze o crusta frumoasa la prajit.
Prajim chiftelutele in baie de ulei bine incins. Le rumenim la foc iute, pe ambele parti. Scoatem chiftelutele de fasole intr-o sita si le lasam la scurs ca sa eliminam excesul de ulei.