Prima pagină » Razboi în Ucraina » Iată momentul în care crucișătorul de rachete „Moskva” a fost aruncat în aer – VIDEO

Iată momentul în care crucișătorul de rachete „Moskva” a fost aruncat în aer – VIDEO

15 apr. 2022, 11:10,
în Razboi în Ucraina

Crucișătorul de rachete „Moskva” a fost aruncat în aer. În urma exploziei, nava s-a scufundat în timp ce era remorcată la destinație în timpul unei furtuni, iar momentul a fost surprins de un dispozitiv.

Reamintim faptul că Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a anunţat joi, 14 aprilie 2022, faptul că nava a suferit un incendiu provocat de detonarea muniţiei.

Crucișătorul de rachete „Moskva” a fost aruncat în aer. Ce au transmis autorităţile

Nava amiral a Rusiei în Marea Neagră s-a scufundat, la o zi după ce a fost avariată de un incendiu sau de un atac cu rachete ucrainene. Informaţiile nu au putut fi verificate din surse independente.

Joi seara, oficialii ruşi au menţionat ca Moskva era remorcata după ce a suferit avarii la corpul navei primite din cauza unui incendiu provocat de detonarea muniției.

„În urma izbucnirii unui incendiu pe crucișătorul de rachete Moskva, muniția a explodat. Nava a fost grav avariată, iar întreg echipajul a fost evacuat complet”, a transmis Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

În altă ordine de idei, autoritățile din Ucraina au menţionat faptul că nava a fost lovită de rachete lansate de forțele ucrainene. Potrivit acestora, nava ar fi fost lovită cu ajutorul lansatorului de rachete Neptun.

Reamintim faptul că luna trecută, Ucraina a anunțat că a distrus o mare navă rusă de sprijin pentru debarcare, Orsk, în Marea Azov, mai mică, la nord-est de Marea Neagră. Moscova nu a oferit niciun detaliu despre acest incident.

Nava Moskva era înarmată cu 16 rachete de croazieră

Important de precizat este faptul că agențiile de știri rusești au declarat că Moskva, pus în funcțiune tocmai în anul 1983, era înarmat cu 16 rachete de croazieră anti-navă „Vulkan” cu o rază de acțiune de cel puțin 700 km.

„Nava amiral a flotei Mării Negre a fost mereu despre intimidare și despre un mesaj clar trimis de la Kremlin, fie către Ucraina, fie în altă parte”, a transmis jurnalistul CNN Matthew Chance.

Nava de 12.500 de tone are de obicei un echipaj la bord de circa 500 de persoane. Moskva a participat la intervenția militară din Siria, rușii luptând de partea lui Bashar al-Assad.

De asemenea, Oleksii Arestovich, consilier al lui Zelenski, a confirmat lovitura navei Moskva.

„Arde foarte tare. În acest moment. Și cu această mare agitată, este imposibil de știut când vor putea primi ajutor”, a spus el, adăugând că „510 membri ai echipajului” se află la bord.

Maksym Marchenko, guvernatorul regiunii din jurul portului Odesa de la Marea Neagră, a declarat că nava Moskva a fost lovită de două rachete de croazieră anti-navă de fabricație ucraineană Neptun, dar nu a furnizat dovezi.

„A fost confirmat faptul că Moskva, crucișătorul de rachete, s-a deplasat astăzi exact acolo unde soldații de frontieră de pe Insula Șerpilor i-au spus să se ducă”, a menționat un oficial într-o postare online. Ministerul ucrainean al Apărării nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

După ce crucișătorul de rachete „Moskva” a fost aruncat în aer, iar momentul a fost surprins de camere, presa internațională a confirmat că nava a fost avariată în totalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *