Prima pagină » Local » Iată mizeria în care ne bagă PSD și PNL! Tinerii din România sunt cei mai săraci din Europa! Nu au bani să-și înlocuiască hainele uzate

Iată mizeria în care ne bagă PSD și PNL! Tinerii din România sunt cei mai săraci din Europa! Nu au bani să-și înlocuiască hainele uzate

27 feb. 2024, 14:25, 8 ,
în Local

Faptul că România o duce din ce în ce mai prost sub guvernarea PSD-PNL, nu mai surprinde pe nimeni. Vedem în fiecare zi cum diferite categorii de români o duc din ce în ce mai prost. Este și cazul tinerilor care, potrivit unui studiu, sunt cei mai săraci din Europa. Suntem la coada clasamentului, iar tinerii noștri nu au bani nici măcar să-și schimbe hainele uzate.

Este din ce în ce mai prost, iar ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL pare că fac eforturi de a ne băga cât mai adânc în groapă. Politica iresponsabilă ne-a adus o inflație de peste 7 procente, inflație care este cea mai mare din Europa.

Tinerii din România nu au bani să-și schimbe hainele uzate

Potrivit datelor Eurostat, tinerii din România se confruntă cu una dintre cele mai severe situații de sărăcie din Uniunea Europeană. Conform euronews, aproximativ un sfert dintre acești tineri, adică 25,4%, se află într-o situație de privațiuni materiale și sociale severe. Această cifră este de peste patru ori mai mare decât media de 6% înregistrată în UE. Deprivarea materială și socială severă este definită ca lipsa resurselor necesare pentru o viață decentă. Pentru tinerii cu vârste între 15 și 29 de ani, aceasta înseamnă incapacitatea de a îndeplini șapte criterii critice, inclusiv gestionarea cheltuielilor neprevăzute și înlocuirea articolelor de uz casnic.

Lipsa politicii sociale adecvate și a oportunităților de muncă remunerată sunt principalele cauze identificate de sociologi. În anul 2022, România a înregistrat, de asemenea, cea mai mare proporție de tineri cu vârste între 15 și 29 de ani care nu erau angajați și nici nu urmau forme de educație sau instruire profesională, ajungând la 19,8%, mult peste media UE de 11,7%. Comparativ, Bulgaria se află pe locul al doilea cu 18,6%, iar Grecia pe al treilea, cu 14,9%.

România Educată doar pentru clica de partid

În ”România Educată” a președintelui Klaus Iohannis pare că intră doar clica de partid, copiii securiștilor care oricum sunt trimiși la studii în străinătate. Pentru copiii românilor, situația este cât se poate de clară, ori faci foame în România, ori te duci la muncă în străinătate. Pe termen scurt poate efectele nu sunt atât de dramatice, dar pe termen mediu și lung, poți spune că aceste efecte aduc mai degrabă a unui mare cutremur care se abate peste țară.

Atenție! Greșim atunci când ne dorim să avem cât mai mulți tineri cu studii universitare. Trebuie să înțelegem, odată pentru totdeauna, că avem nevoie și de mecanici, de electricieni buni, de instalatori calificați. Adevărul crud este că piața din România duce lipsă de meseriași, de oameni care să facă astfel de lucruri, și să le facă corect! În ”România Educată” promovată de Klaus Iohannis și susținută atât de ciumă roșie PSD cât și febra galbenă PNL nu mai există școli profesionale, școli care să scoată de pe bănci tineri buni meseriași, tineri care să aducă un plus valoare societății.

Dragi români, România Educată nu este pentru voi, nu este pentru elevii care încă au toaleta în fundul curții. Nu este nici măcar pentru victimele care au existat după ce peretele unui internat din Odorheiul Secuiesc s-a prăbușit. Este România lor! România noastră ne așteaptă la vot în 2024, ne așteaptă schimbarea, noi trebuie doar să punem ștampila unde trebuie!

 

Comentarii
  • E adevarat ca o ducem mai prost dar aia din poza nu sunt romani! Sunt niste ciori imputite care traiesc din alocatii si ajutor social! Poti sa le dai haine in fiecare saptamana ca tot asa arata!

  • Doar larvele lenese si inputite pot arata asa in halul asta !, astia sunt certati si cu apa si cu sapunul si cu bunul simt !, e mare lispa de mina de lucru chiar si la tara in ultimul sat !, nu mai gasesti zilier nici cu 150 lei , tigari bautura , mincare si saci cu haine ori lucruri de pomana !, asa ca terminati cu cacatii astia lenesi handicapati din poze !, aa si copii saracii , care copii ? astia din poza o sa faca fix ce au vazut la parinti sau chiar mai rau !, de astia nu trebuie sa va fie mila !, hai ca mati enervat !, ma ! da chiar sunteti asa de prosti ? pai da bunicii vostrii , strabunicii vostrii nu au fost saraci ?, nu traiau intro casa de lut si la lumina lampii de gaz ? nu erau vara desculti si mergeau cu ziua la prasit la CAP ? iati vazut pe unul dintre ei milogind ? putind a lene si nespalati si rupti in cur ?

  • De ce nu ai semnat articolul? Poate ne spuneai și de la ce partid ești sponsorizat. Pe ce lume trăiești?

  • Si eu eram saraca in copilarie. Stiti de ce?? TAICA-MIU NU VOIA SA MUNCEASCA. Va vine sa credeti asa ceva??

    Mama lucra pe unde apuca. Nu avea un serviciu stabil.

    OMUL trebuie sa munceasca!

    Ughhhhh 😠🥴🥴🥴

  • Sunt si familii care muncesc amandoi parintii cu salariul minim pe economie si locuiesc cu chirie si au 1,2 sau 3 copii la scoala si nu le mai ramane nimic din salariu si pentru haine. De unde ? De ce judecati gresit si ii bagati pe toti in aceeasi oala ca nu vor sa munceasca. Doar nu vreti sa spuneti ca nimeni nu mai trebuie sa aiba un copil sau daca il are sa nu- l trimita la scoala ca nu piate face fata cheltuielilor. Sunteti absurzi si comentati cu rautate,in afara realitatii.

  • Hai sa mai si GÂNDIM

    Parinti care locuiesc in chirie? Pai de ce faci copii?? Cum naiba te gandesti la s3x cand tu esti rupt in coor de foame? De ce faci copii daca nu ai indeajuns nici pentru tine?

    Scuze de 2 lei.

  • Oameni jalnici

    Uita-te la copiii din poza. Ce vine au ei?? De ce fac adultii copii daca SUNT CONSTIENTI ca nu au nici macar ce sa le dea de mancare??

    DE CE???

    Clocoteste sangele in mine cand vad cat de egoisti sunt unii oameni. 😠😠😠

    Animalele sunt parinti mai buni. 😑

  • Noi nu locuim cu chirie , muncim amandoi ,nu avem rate in banca dar avem 2 copii ,nu fumam , ne platim la timp facturile ,cheltuielile la intretinere, ultimele 7 zile din luna ramanem pe zero . Si muncim din greu. Sa nu mai spun ca anul trecut am terminat ratele la ftigiderul si masina de spalat cat de greu a fost ,fara cuvinte , nici macar abonament pe mijloc de transport nu ne – am permis,amandoi pe jos la munca dus – intors,ploaie ,vant ,ninsoare ,aveam rate de platit si toate cheltuielile. Voi care comentati mai sus probabil nu stiti cr inseamna sa muncesti pe salariul minim pe economie. Voi aveti salarii mari se observa clar din comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *