Prima pagină » Local » Iată lista străzilor din municipiul Iași care vor fi modernizate! Investiție de peste 22 de milioane de lei – DOCUMENT

Iată lista străzilor din municipiul Iași care vor fi modernizate! Investiție de peste 22 de milioane de lei – DOCUMENT

25 iun. 2024, 14:32, 9 ,
în Local

Primăria Iași a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație de modernizare a mai multor străzi din municipiul. Investiția se ridică la valoarea de peste 22 de milioane de lei.

Asta in contextul in care sunt numeroase străzi care au nevoie urgentă de lucrări de modernizare. De exemplu, în cartierul Dacia există strada Rampei care a fost uitată de administrația locală. Drumul nu a mai fost asfaltat de ani de zile, iar zona se transformă într-un lac pe timpul perioadelor ploioase.

Lista străzilor din municipiul Iași care vor fi modernizate

Sunt mai multe străzi care vor fi modernizate în Iași. Primăria municipiului Iași a lansat o licitație pe SEAP în valoare de 21.278.957 de lei (aproximativ 5.2 milioane de euro) pentru refacerea trotuarelor, astfaltare,realizarea structurii rutiere, amenajare trotuare, siguranta circulatiei, asigurarea scurgerii apelor, aducerea la cota a utilitatilor etc.

Primăria Municipiului Iași a anunțat recent lista străzilor care vor fi asfaltate în diferite cartiere ale orașului. Iată detaliile pentru fiecare cartier și stradă:

Cartier Bucium:

Strada Fermei: 750 metri liniari
Strada Eugen Statescu: 550 metri liniari

Cartier Păcurari:

Strada Șipotel Tronson I: 235 metri liniari
Strada Șipotel Tronson II: 290 metri liniari
Fundac Șipotel: 97 metri liniari
Olari Tronson I: 181 metri liniari
Fundac Olari Tronson II: 165 metri liniari

Crucea Roșie:

Strada Mocanului: 292 metri liniari

Cartier Copou:

Strada Ursulea Tronson I: 277 metri liniari
Strada Ursulea Tronson II: 255 metri liniari

Cartier Bularga:

Strada Islaz: 338 metri liniari

Valea Adâncă:

Strada Ștefan Dimitrescu: 332 metri liniari
Strada Prof. Nicolae Bucur: 391 metri liniari
Strada Valea Adâncă: 590 metri liniari

Cartier Tătărași:

Strada Fântânilor: 308 metri liniari
Strada Spital Pașcanu: 442 metri liniari

Zona Centrală:

Strada Prof. Petru Cujba Tronson I: 337 metri liniari
Strada Prof. Petru Cujba Tronson II: 146 metri liniari

Ce lucrări de modernizare vor fi făcute pe străzile din municipiul Iași

Primăria municipiului Iași propune mai multe lucrări de modernizare pentru străzile aflate pe listă. Printre lucrările de modernizare propuse de Primăria Iași se regăsesc:

  • Lucrări de modernizare a structurii rutiere existente
  • Lucrări de realizare a trotuarelor pietonale
  • Amenajarea parcărilor
  • Lucrări privind siguranța circulației

Dimensionarea structurii rutiere a fost realizată în funcție de condițiile de fundare conform studiului geotehnic și de traficul recenzat, impus prin expertiza tehnică. Elementele geometrice pentru amenajarea plană și spațială a traseului respectă prevederile STAS 863/85.

Lucrările de modernizare și reabilitare respectă limitele de proprietăți existente, rezultate din planurile de situație topografice.

Având în vedere că Municipiul Iași desfășoară o amplă campanie de reabilitare și modernizare a localității prin realizarea de proiecte de infrastructură, un exemplu în acest sens fiind lucrările de modernizare străzi în Municipiu executate în anii anteriori, se intenționează extinderea acestor lucrări și în continuare.

Prin modernizarea străzilor se favorizează o creștere a activităților din domeniile comerciale, servicii și producție, precum și accesul la proprietăți. Totodată se asigură o legătură rutieră permanentă și în condiții bune cu celelalte căi existente de deplasare, un trafic rutier și pietonal în condiții crescute de siguranță și confort, posibilitatea de acces în condiții optime a mijloacelor de intervenție rapidă în caz de nevoie (pompieri, salvare, poliție etc.), condiții optime pentru scurgerea apelor pluviale, evitându-se astfel acumulările spontane de debite de apă.

În concluzie, este necesară și oportună promovarea acestei investiții care are drept obiectiv continuarea lucrărilor de modernizare a străzilor: Fermei; Eugen Stătescu; strada Tipotel; fundac Olari; strada Mocanului; Ursulea; strada Izlaz; strada Ștefan Dimitrescu; strada prof. Nicolae Bucur; Valea Adâncă; strada Fântânilor; strada Spital Pașcanu; strada prof. Petru Cujba și alte străzi cu indicatori tehnico-economici aprobați. se arată în caietul de sarcini.

Așadar, aceste străzi din municipiul Iași vor fi modernizate după ce licitația lansată de Primăria Iași va fi adjudecată de către un ofertant. Data limită până la care se pot depune ofertele este 01.11.2024 18:00.

 

Comentarii
  • Cu o șpagă la primar prinzi asfalt prin fața casei

    Bine că vă interesează străduțele dintre vile, prin cartiere când faceți străzile care n-au văzut asfalt de 30 ani?

  • STRADA Valea Adanca?! dar ALEEA Valea Adanca ati vazut-o?! sau nu circula nici un bos cu 1 s pe acolo?

  • Pe bune, Strada Rampei trebuie refacuta, adica acea strada care deserveste doar blocurile Conest-ului, o statie de betoane si vreo 2 service-uri auto. Sunt alte strazi care trebuie refacute mai urgent decat acea strada. Sau na, aici s-au tras niste sfori , niste pile, ca sa se refaca strada.

  • Strazile Valeni si Viorelelor (cartier Galata) sunt distruse.Acestea nu apartin de Iasi?

  • bd.POITIERSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

  • Bani din piatra seaca

    Reteta succesului la drumuri si strazi. Se toarna straturile drumului mai subtiri decat in proiect. Se inlocuieste piatra concasata de cariera de munte cu pietris de rau la 1/2 din pret. Bitum si filer reduse. Economiile se impart intre constructori si politicieni. Proiectanti, diriginti de santier, inspectori sunt spectatori.

  • Dar cele 4 benzi CUG capat centura? Daca se construiesc turnurile de 11 etaje in zona hale CUG, atunci sa vezi distractie: vom ajunge_ n Iasi prin Bacau

  • vand apartament 2.500 mp2 . Asta va fi norma la cele construite 77-90

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`