Prima pagină » Local » Iată lista finală a celor care pot prinde locuințe sociale de la Primăria Iași în 2022! Dosarele vor fi avizate de Consiliul Local – DOCUMENTE
Iată lista finală a celor care pot prinde locuințe sociale de la Primăria Iași în 2022! Dosarele vor fi avizate de Consiliul Local - DOCUMENTE

Iată lista finală a celor care pot prinde locuințe sociale de la Primăria Iași în 2022! Dosarele vor fi avizate de Consiliul Local – DOCUMENTE

10 dec. 2021, 02:00, 1 ,
Vlad Rotaru în Local

Primăria Iași a bătut în cuie lista finală a celor care pot beneficia de locuințe sociale convenabile. Documentul va fi avizat de Consiliul Local în ședința din această lună. Din circa 5.000 de dosare analizate la Primărie, doar câteva sute s-au încadrat în cerințele impuse de lege pentru o locuință socială sau convenabilă

Mii de persoane au depus dosare pentru a beneficia de o locuință socială sau convenabilă de la Primăria municipiului Iași. Rezultatele selecției dosarelor depuse la Direcția Fond Locativ (DFL) au fost afișate recent. În calcul au fost luate locuințele sociale, cele convenabile din oraș, respectiv cele ridicate prin programul Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL), dar și apartamentele și casele pe care le administrează Primăria în municipiu.

În calcul au intrat circa 5.000 de dosare, însă, în cele din urmă, au rămas aproximativ 200 de persoane și familii care ar putea beneficia de o astfel de locuință. Regulamentul arată că, în momentul în care o locuință socială sau convenabilă este eliberată, o persoană aflată pe lista DFL o poate ocupa.

Contestații la lista finală pentru locuințe sociale la Primăria Iași în 2022

Până pe 12 decembrie 2021 pot fi adresate și contestații la dosarele depuse pentru o locuință socială de la Primăria Iași. Ulterior, după încheierea perioadei de contestații, lista finală va fi avizată de plenul Consiliului Local în ultima ședință a anului 2021. Astfel, ieșenii care se află pe primele locuri pe lista depusă la DFL ar urma să beneficieze de o locuință în momentul în care se eliberează una sau este dată în folosință o construcție nouă.

„Eventualele contestații vor fi depuse la registratura Direcției Fond Locativ și vor fi adresate Comisiei sociale constituite în temeiul Legii 114/1996. Listele afișate nu au formă definitivă. După ce comisia va soluționa eventualele contestații, înregistrate până la data de 12 decembrie 2021, inclusiv, forma finală a listelor va fi înaintată spre aprobare Consiliului Local Iași. În baza listelor aprobate în forma finală, în ordinea stabilită prin acestea și în limita spațiilor de locuit disponibile, se vor efectua repartiții în anul 2022”, se arată în documentul emis de Direcția Fond Locativ.

Mii de dosare, respinse pentru locuințe sociale în Iași. Situație specială pentru locuințele ANL

În total au fost analizate circa 5.000 de dosare. Cu toate acestea, cele mai multe au fost respinse pentru că solicitanții nu au îndeplinit cerințele minimale prevăzute de lege. Fie aceștia aveau dosarele incomplete, fie actele de identitate erau expirate. Cei care vor să obțină o locuință de tip ANL pot să-și completeze dosarele până pe 31 decembrie 2021.

„Primăria municipiului Iași, prin Direcția Fond Locativ, readuce la cunoștință faptul că termenul-limită stabilit pentru depunerea și completarea dosarelor înregistrate în vederea obținerii de locuințe construite prin ANL, destinate închirierii, este 31 decembrie 2021. Dosarele și completările înregistrate după această dată nu vor fi avute în vedere la elaborarea listei care va stabili ordinea de repartizare a locuințelor, care va fi aprobată de către Consiliul Local Iași în luna februarie 2022”, se mai arată în anunțul respectiv.

La începutul acestui an, Primăria a împărțit mai multe locuințe sociale celor care au depus solicitări.

Controale la căminele deținute de Primăria Iași

Locuințe sociale administrate de Primăria Iași au ajuns și subiect de dispută în instanță. Cazul blocului M2, din Cantemir, este extrem de cunoscut, municipalitatea dorind să demoleze clădirea pentru a face un parc pe locul acestuia. Autoritățile locale au făcut o serie de controale la căminele sociale pe care le are în administrare.

Un astfel de control a fost și cel de la căminul social de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, unde au fost constatate o serie de nereguli legate de curățenie – și nu numai! Căminul social din Tudor Vladimirescu se află într-o stare deplorabilă, iar primarul Mihai Chirica a decis sancționarea celor care îl administrează. În toată această perioadă vor avea loc și alte controale la imobilele aflate în administrarea Primăriei Iași.

Vezi AICI listele complete ale celor care pot obține locuințe sociale de la Primăria Iași!

Comentarii
  • Bună ziua! Care au fost criteriile de acordare? Sora mea cu 2 copii la liceu,cu o vechime de 25 de ani în învățământ,care contribuie la stat cu taxe si impozit,fiind singurul părinte care întreține copii nu a avut acest privilegiu de a obține o locuinta.””Nu aveti prioritate!””.Acesta este raspunsul.Atunci intreb::Cine au prioritate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
05 august 2024
05 august 2024