Prima pagină » Actualitate » Iată în ce investește, Mugur Isărescu, banii pe care îi câștigă lunar
Iată în ce investește, Mugur Isărescu, banii pe care îi câștigă lunar

Iată în ce investește, Mugur Isărescu, banii pe care îi câștigă lunar

18 iul. 2022, 11:25,
în Actualitate

Nu este nicio necunoscută faptul că Mugur Isărescu câștigă foarte mulți bani în fiecare lună pe care o petrece în fruntea BNR. Guvernatorul a investit în mai multe titluri de stat banii obţinuţi din pensie și din funcția mai sus amintită.

Recent, Mugur Isărescu a avut mai multe declarații despre inflația din România și despre politica monetară a țării. Guvernatorul a declarat faptul că rata anuală a inflației va continua să crească până la mijlocul trimestrului III, anul curent, sub impactul șocurilor pe partea ofertei, dar într-un ritm vizibil încetinit, urcând astfel moderat, peste valorile prognozate în luna mai, pe orizontul scurt de timp.

Mugur Isărescu investește bani în titluri de stat

Mugur Isărescu are mai multe investiții făcute cu banii pe care îi câştiga în fiecare an. Una dintre aceste investiţii este cumpărarea de titluri de stat emise de Ministerul Finanţelor. Vorbim despre o sumă de peste 1 milion de lei pe care șeful BNR a ales să-i investească în astfel de titluri. Pe lângă acest lucru, Isărescu investește în colecția de numismatică, în bijuterii, tablouri, argintărie dar și alte lucruri.

Așadar, declarația de avere publicată de Mugur Isărescu pe 15 iunie 2022, care reflectă venitul încasat pe anul 2021, arată foarte bine, mai ales în contextul crizei economice. Vorbim despre faptul că Guvernatorul BNR are venituri, pensie+salariu în valoarea de 19.757 euro/lună. La aceste venituri se adaugă un venit anual de 30.612 ca membru titular al Academiei Românie.

În ceea ce priveşte colecţia numismatică, aceasta a urcat cu 1.000 de euro, la 80.000 euro. La tablouri şi icoane, creşterea este de 500 euro, la 20.000 de euro. Guvernatorul deţine 79,4% din Măr SRL, în valoare de 1,16 milioane lei. La CRH Ciment România (fosta Lafarge) are 1.000 de acţiuni de 250 lei.

Mugur Isărescu, declarații controversate pentru milioane de români

Mugur Isărescu a apărut în spaţiul public cu mai multe declarații controversate legate de temerile românilor pentru criză economică și alimentară. Guvernatorul BNR i-a sfătuit pe cetățeni să consume mai mult ceai de tei pentru a se mai calmă:

„Nu ne strică ceva mai multă calmitate. Agitaţia e caracteristică perioadelor de criză. E de înţeles. Autorităţile asta trebuie să transmită: mai calm. Am înţeles şi eu mesajul. Mai bem un ceai de tei. Eu am băut cu Eugen Rădulescu (director în BNR -n.r). Deci e un sfat bun. Exagerările sunt specifice dar nu fac bine”, a precizat Isărescu.

Declarațiile au iscat un mare scandal în spaţiul public, multe voci cerându-i demisia guvernatorului care ocupă funcția din BNR incă din 1990. Isărescu a fost acuzat în repetate rânduri că a fost colaborator cu Securitatea, dar dosarele care îl incriminau nu au mai fost găsite. Așadar, Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, investește bani în mai multe domenii care s-ar putea dovedi profitabile în viitorul apropriat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *