Prima pagină » Economic Local »  Iată harta ruşinii! Iașul și zona Moldova primesc cei mai puțini bani prin PNRR! Politicienii din județ nu au luptat pentru interesele oamenilor

 Iată harta ruşinii! Iașul și zona Moldova primesc cei mai puțini bani prin PNRR! Politicienii din județ nu au luptat pentru interesele oamenilor

20 dec. 2021, 09:33,
în Economic Local

Harta rușinii este una în care Iașul dar şi restul Moldovei pare să fie din nou izolată de țară. Așadar, după cum se poate observa, zona primește cei mai puţini bani prin PNRR. Politicienii din judeţul Iași par să aibă alte scopuri decât bunăstarea oamenilor care i-au ales.

Unul dintre cele mai simple motive pentru care s-a ajuns la acest lucru este slabă reprezentare la București, dar și lipsa de lideri cu care se confruntă Iașul.

Iașul și Moldova primesc sume derizorii prin PNRR

Așadar, Iașul şi regiunea Moldova a ajuns o ruşine pentru politicienii din Iași. Vedem faptul că prin PNRR, regiunea primește extrem de puţini bani. Suceava primește aproximativ 200 milioane de euro, Botoșaniul și judeţul Neamț la fel, iar Iașul și Bacăul puțin peste 300 de milioane de euro. În Vaslui, Galaţi şi Vrancea, situaţia stă la fel ca în Suceava.

Pe aceeași hartă se poate vedea faptul că bugetele alocate pentru Bihor, Orade sau Cluj, depășesc cu mult bugetul a multor județe din Moldova. Deci, din această perspectivă, se poate vedea că Moldova este iar lăsată de izbeliște.

De exemplu, doar județul Cluj are un buget aproape dublu decât toate județele din Moldova.

Politicienii din Iași sunt principalii vinovați

Așadar, pare că politicienii din Iași sunt aleși doar de fătata. Vorbim despre faptul că nimeni din judeţ nu a negociat vreun proiect major. Unde au fost, Cosette Chichirău, Marius Bodea (ambii USR) când tocmai colegul lor de partid, Cristian Ghinea, a negociat PNRR-ul? Unde a fost opoziţia, în frunte cu Maricel Popa, liderul PSD din județul Iași?

Zona Moldovei nu are nici autostrăzi şi nici bani din PNRR pentru că politicienii noști şi-au bătut joc de votul celor care i-a ales. Politicienii din vestul țării au tras o bună parte de fonduri pentru ei, în detrimentul celorlalte zone.  De altfel, Emil Boc a știut să profite de situați și a depus finanțarea metroului din Cluj-Napoca prin PNRR.

O altă problemă apare și la investițiile în sistemul sanitar. De exemplu fiecare pasează vina pe celălalt atunci când se vorbește despre contruirea Spitalului Regional. În fond, PNRR-ul ar trebui să fie despre echitatea şi reducerea diferențelor dintre zone.

Comentarii
  • Am o întrebare pt voi: școala sau grădinița unde învață copiii voștri, au depus vreun proiect pt finanțare europeană sau din PNRR?
    Doar 9 sau 11 școli din Iași au depus proiecte, pe care primarul și Consiliul Local le-au aprobat.
    Restul directorilor merg pe rețeta consacrată și cer bani părinților: pt bănci, pt văruit, pt parchet etc.
    Exemplu concret: în Ianuarie 2023 s-a deschis programul din PNRR pt mobilier școlar. Data limită a fost Martie 2023. Câte școli din Iasi au depus proiecte?
    Uite de aia nu primește Moldova fonduri! De lene!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`