Prima pagină » Eveniment-Social » Iată experienţele Erasmus ale studenţilor USV Iaşi. Alexandru Potolincă şi Tiberiu Emilian Sârbu vorbesc pe larg despre stagiul de practică – GALERIE FOTO

Iată experienţele Erasmus ale studenţilor USV Iaşi. Alexandru Potolincă şi Tiberiu Emilian Sârbu vorbesc pe larg despre stagiul de practică – GALERIE FOTO

18 mart. 2022, 11:06,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Tot mai mulți studenți de la universitățile din Iași aleg să aplice pentru stagii de practică. Astfel, printre aceștia se află și doi tineri de la Facultatea de Horticultură, respectiv Facultatea de Agricultură. Cei doi au povestit care au fost experiențele Erasmus ale studenților USV Iași.

Tinerii, student în anul 3, respectiv masterand în anul 2, au decis că trebuie să-și marcheze perioada studenției cu o experiență în afara granițelor României.

Reamintim faptul că şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași continuă implementarea proiectelor Erasmus în perioada 2021-2027.

Experienţele Erasmus ale studenţilor USV Iaşi, relatate de doi tineri

Alexandru Potolincă este un student în anul 3 la Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științele Vieții din Iași, specializarea Ingineria Mediului. Tânărul a ales o experiență #Erasmus+ de care a fost foarte încântat. Studentul a dorit să meargă în Turcia, unde a lucrat într-un laborator de cercetare. Acolo a studiat efectele poluării apei asupra tuturor viețuitoarelor acvatice.

,,Imediat după finalizarea anului universitar anterior, am efectuat un stagiu de practică Erasmus+ pe domeniul de studiu, în Turcia, la Ege University din Izmir. A fost o experiență foarte frumoasă și interesantă. Am lucrat într-un laborator de cercetare, unde am identificat diferiți poluanți din apă și am efectuat studii privind efectele poluării apei asupra viețuitoarelor acvatice. Studiile efectuate pe domeniul Ingineria mediului, în cadrul Ege University din Izmir și a Facultății de Horticultură din Iași m-au ajutat în stabilirea temei de cercetare pentru proiectul de diplomă, urmând să investighez poluarea mediului înconjurător. În cadrul stagiului Erasmus +, pe lângă studiile și cursurile interesante, mi-am făcut prieteni din întreaga lume, alături de care am vizitat locuri deosebite din Turcia. Consider că a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața de student. De aceea, recomand cu drag tuturor colegilor stagiile în cadrul Erasmus+ ”, a transmis Alexandru Potolincă, de la Facultatea de Horticultură, USV Iaşi.

Un alt tânăr care a avut parte de o asemenea experință minunată este Tiberiu Emilian Sârbu. Acesta este masterand în anul II, în cadrul Facultății de Agricultură, specializarea Producerea de Sămânță și Material de Plantat. În vara anului trecut a efectuat un stagiu de practică Erasmus+, în domeniul Ameliorării plantelor, la Justus Liebig University Giessen din Germania.

Tiberiu a relatat care au fost oportunitățile oferite de programul Erasmus+ și a vorbit pe larg despre cercetările făcute în Germania.

,,Am lucrat în laboratoare foarte bine dotate, cu aparatură de ultimă generație, unde am realizat extracția ADN și am făcut teste PCR, dar și în seră și câmpuri experimentale, am desfășurat diferite activități specifice ameliorării plantelor, cum ar fi: izolarea și recoltarea elitelor, etichetare, castrarea și polenizarea controlată la sorg. Cercetările efectuate în cadrul acestui proiect mă ajută foarte mult la realizarea lucrării de disertație. Pe lângă activitățile desfășurate în cadrul proiectului, am cunoscut oameni minunați, și am vizitat locuri deosebite din Germania. Cu siguranță a fost cea mai frumoasă experiență din viața mea de student și recomand tuturor colegilor să încerce un stagiu din cadrul #Erasmus+!”, a transmis Tiberiu Emilian Sârbu, de la Facultatea de Agricultură, USV Iaşi.

Vă reamintim faptul că puteți primi un grant Erasmus + menit să acopere transportul precum și costuri de subzistență pe perioada mobilității, doar dacă vă înscrieți la selecțiile organizate de fiecare facultate, în perioada 14 – 25 martie 2022.

Experienţele Erasmus ale studenţilor USV Iaşi relatate au fost întotdeauna pozitive și au încurajat alți tineri să aplice pentru o astfel de experiență inedită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *